Maison Margiela By The Fireplace eau de toilette review

maison margiela by the fireplace eau de toilette review

Sinds kort ben ik het bezig van deze heerlijke geur, namelijk Maison Margiela By The Fireplace . Ik liep laatst een parfumerie in en vroeg naar een parfum dat aanwezig was en ook een tikkie mannelijk. Mannelijk? Ja, ik hou van wat zwaardere geuren, houtig, kruidig en gewoon een tikkie naar de mannelijke kant. Toen ik deze rook was ik wel direct verliefd! Al twijfelde ik wel even omdat het een eau de toilette is maar toch ben ik om. Vandaag de review van deze heerlijke geur!

Lees ook: Mugler Aliën essence absolue

?wi=270660&ws=

Maison Margiela By The Fireplace eau de toilette

De verpakking vind ik al top. Niet te druk en een mooie afbeelding van een open haard. Het flesje is ook vrij simpel en het etiket is een soort stof wat erop is geplakt. Maar, hoe ruikt de geur dan?

De geur van Maison Margiela By The Fireplace wordt omschreven als een warm en kruidig parfum dat het behaaglijke gevoel oproept van een knisperende open haard in een ijskoud winterlandschap. Het aanbreken van de dag en de stralende verse sneeuw tekenen een rillend winterlandschap door de ijskristallen op de vensters.

Binnen roosteren de vlammen van een knisperende openhaard droog hout en kastanjes, wat een zacht en warm gevoel geeft. Omhullende noten van kruidnagel, kastanje en vanille creëren een verslavende golf van aroma’s.

Deze geur maakt deel uit van de collectie REPLICA Memories, een parfumfamilie ontwikkeld om persoonlijke herinneringen in elk van ons op te roepen.

De geurnoten van Maison Margiela By The Fireplace

Topnoten: Roze peper, Blaadjes van oranjebloesem, Kruidnagel
Hartnoten: Essence van kastanje, Essence van gaiachout, Essence van Cade
Basisnoten: Akkoord van vanille, Perubalsem, Cashmeran

Zelf vind ik dat je wel echt moet houden van dit type geur. Het past niet bij iedereen. Het is wel een unisex geur en dat vind ik ook zeker. Zelf vind ik hem ook wel iets rokerig en daar hou ik van. Het is echt typisch een herfst- en wintergeur dus in de zomer en lente zou ik hem niet dragen. Daar past hij absoluut niet bij.

Ondanks dat het een eau de toilette is hoef ik Maison Margiela By The Fireplace niet super vaak op te spuiten. Hij lijkt subtiel aanwezig te blijven en dat is heel fijn. Deze wil je ook niet té overheersend dragen. Dan ben je straks een lopende vuurkorf en dat lijkt me niet de bedoeling :)

De flacon bevat 100ml en kost rond de €95. Is wel een bedrag, maar zeker waard als je kijkt naar de unieke geur! O.a. te koop bij ICI Paris, de Bijenkorf en bol.com.