Woodwick Velvet Tobacco ellipse candle

In het perspakket dat ik laatst ontving met de prachtige Yankee Candle kerstgeuren zat ook de Woodwick Velvet Tobacco kaars. Een geur waar ik al benieuwd naar was want ik kende hem nog niet. Niet zo gek, want hij is nieuw. Aan de naam te zien verwachtte ik best een ietwat zwaardere en aanwezige geur. Dat is precies waar ik van hou dus ik kon niet wachten om hem te steken en de geur door mijn huis te laten gaan.

Een Woodwick ellipse kaars heeft minder branduren dan de large kaars, maar staat vaak wel wat mooier door het design. Smaken verschillen natuurlijk. Je betaalt er over het algemeen wel iets meer voor dan een grote kaars.

Woodwick Velvet Tobacco Ellipse

Woodwick Velvet Tobacco is een fijne geur vind ik en niet zo aanwezig. Aanwezig in de zin van ‘in your face’. Op een bepaalde manier is hij wel zwaarder qua geur/parfum maar is subtiel aanwezig. Heerlijk! Ik zou het ook omschrijven als een iets luxere geur.

Topnoot: sandelhout en tabak
Middelnoot: vanille, ceder, roze peper
Basisnoot: lavendel, gedroogde pruimen en kaneel

Op de geurnoten was ik best wel verliefd geworden, die combinatie! En het stel me zeker niet teleur. De kaars is paars en ik vind die kleur ook heel mooi ogen bij de geurnoten. Een wat donkerdere paarse kleur wat het in mijn ogen ook wat luxer maakt qua uitstraling zoals de geur ook is.

Op de foto hierboven zie je al dat ik hem heb gebrand. Uiteraard omdat ik nieuwsgierig was maar ik kan ook geen mening geven als ik hem niet heb gebrand. Iets in een glazen pot kan lekker ruiken, maar kan als hij aanstaat wel amper te ruiken zijn. Ook zie je dat deze een hele brede lont heeft vergeleken met de kleine, middelgrote en grote kaarsen. Dat is natuurlijk omdat deze glazen pot groter is en geeft iets meer sfeer als je hem (op tafel) aanzet.

Deze prachtige kaars (en de andere formaten) én waxmelts van Woodwick Velvet Tobacco zijn verkrijgbaar in verschillende webshops. Ook kun je het vaak wel vinden bij een winkel in de buurt of bij een tuincentrum.

De ellipse kaars heeft zo’n 50 – 60 branduren met een knisperend geluid door de houten lont.

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook