Lockdown in Nederland: zó maak je dat veel leuker

lockdown in nederland

Een lockdown in Nederland is een feit, helaas. En dat is heel dramatisch voor de bedrijven die dicht moeten zijn en het personeel dat niet kan werken. Maar we willen natuurlijk allemaal de lockdown in Nederland leuker en gezelliger maken. Zeker zo met de feestdagen in aantocht. En weet je hoe je dat doet? Ik geef je wat leuke en gezellige tips om die lockdown leuker te maken. Want ook dat moeten we met elkaar doen.

Lockdown in Nederland, maak het leuker!

Er zijn veel manieren om de lockdown leuker voor jezelf te maken of voor je gezin. Om dit te doen heb ik wat leuke dingen op een rij gezet waarvan ik zeker weet dat minstens een van deze tips je gaat helpen.

Blog beginnen

En dat advies van een blogger! Ja, een blog beginnen is leuk. En heb je geen inspiratie voor een onderwerp? Schrijf over hoe je je voelt in de lockdown, wat je doet, maak een dagboek of struin je make-up collectie door en schrijf reviews. Misschien heb je leuke huisdieren en kun je daar filmpjes en foto’s van maken. Paar ideetjes, maar wel leuk!

Spelletjes aanschaffen

Spelletjes spelen met elkaar is ook leuk en daar is nu ook meer tijd voor natuurlijk. Er zijn talloze spelletjes te vinden op internet die je kunt bestellen of misschien heb je nog leuke spellen in huis. Monopoly, mens erger je niet of iets anders leuks. Lekker wat drinken en lekkere hapjes op tafel en gaan!

Thuiswerkplek gezellig maken

Tijdens de lockdown in Nederland kun je er ook voor kiezen om je thuiswerkplek gezelliger in te richten. Hang een paar kerst slingers op, lampjes of andere ornamenten. Gewoon om het net iets gezelliger aan te kleden. Het duurt immers nu nog langer dat je thuis moet werken. Althans, voor best veel mensen. Natuurlijk niet voor iedereen.

Online struinen naar je kerstoutfit

Kerst is in aantocht en ondanks dat we niet met zoveel mensen bij elkaar mogen zijn, is het natuurlijk wel leuk om je extra leuk aan te kleden op die dagen. Een mooie outfit en een mooie make-up look geeft al verschil aan je dag.

Kleurtje op de muur

Zelf ben ik vorige week begonnen met een lange muur te schilderen in een donkerblauwe kleur. Helaas nog niet af kunnen maken, maar ook dat kun je doen. Maak je huis gezelliger, geef het een make-over zodat je je net wat fijner voelt op je vertrouwde plek. Verf kun je ook gewoon bij bol.com bestellen! Wist ik eerst ook niet, maar zo hoef je de deur niet uit.

Zoom, videobellen en Teams

Trommel in deze lockdown in Nederland een aantal vrienden, vriendinnen, kennissen en familieleden op en ga met z’n allen tegelijk lekker beeldbellen. Dat is toch ook leuk? Zo ben je toch een beetje bij elkaar en kun je toch met elkaar praten. Allemaal die leuke kerstoutfit aan en klaar. Of organiseer online tijdens de feestdagen een quiz met bekenden.

Laat ik vooropstellen dat het niet voor iedereen gezellig kan zijn en worden. Ook dat snap ik. Op dit moment zit ik zelf in een burn-out en dat is ook niet geweldig in deze tijd, zeker niet als je, zoals ik, alleen bent. Bij deze voor iedereen een hart onder de riem, denk aan jezelf, aan de mensen om je heen, doe wat je kan voor iemand die het nodig heeft en steun de lokale ondernemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *