Langer genieten van je geurkaars, zo doe je dat!

langer van je geurkaars genieten waxmelt maken

Je weet inmiddels dat ik dol ben op geurkaarsen en waxmelts. Maar hoe kun je langer genieten van je geurkaars? En daar een waxmelt van maken? In dit artikel ga ik dat uitleggen en geef ik een voorbeeld van hoe ik dit doe. Dit hoeft dus niet voor jou zo te werken en je kunt een andere manier hebben. Maar ik denk dat veel mensen nog niet weten dat je zo langer kunt gaan genieten van je geurkaarsen. En zeker als je wat duurdere hebt zoals Bath & Body Works, Yankee Candle of Woodwick. Lees mee als jij hier meer over wilt weten.

Lees ook: Mijn Bath and Body Works kaarsen collectie

Langer genieten van je geurkaars

Zelf heb ik best al wat kaarsen (met name van Bath & Body Works) die ik niet meer kan aansteken omdat het ‘opgebrand’ is, maar dan zit er onderin nog wel een laagje wax. Een centimeter hoog ongeveer. Het is natuurlijk zonde om die kaars dan weg te gooien. Tenminste, ik vind het zonde als er nog een laagje inzit en het nog mega lekker ruikt en ik dat niet meer kan gebruiken. En zeker dus als je al een paar tientjes betaalt voor een fijne kaars.

Maar hoe doe je dat dan? Dat ga ik je uitleggen. Want het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als je denkt. En langer genieten van je geurkaars hoeft natuurlijk niet alleen bij de duurdere kaarsen. Als jij een budget kaars van Action bijvoorbeeld heel erg lekker vindt, dan kun je dat daarmee ook doen.

langer van je geurkaars genieten waxmelt maken

Allereerst pak je de kaars erbij die je niet meer kunt aansteken maar nog wel van wil gaan genieten. Er zit een dun laagje in. Je kunt ervoor kiezen het wat op te warmen en het dan in een malletje te genieten in een leuk vormpje. Zo krijg je leuke waxmelts. Dit heb ik nog niet geprobeerd. Ik heb met een mesje wat overgebleven wax eruit gesneden en in een bakje verzameld. Let wel op dat je je niet bezeerd als het glas per ongeluk barst omdat je er te hard tegenaan stoot. Dit had ik namelijk. Iets te fanatiek :)

langer van je geurkaars genieten waxmelt maken

Vervolgens gooi je de stukjes (of de waxmelt) in je waxbrander. Heel simpel, maar zo kun je dus langer doen met je geurkaarsen. Ik vind het echt een hele makkelijke oplossing. Iedereen kan het ook in principe. Je hoeft niet alles direct op te branden, maar je kunt er natuurlijk nog wat van bewaren voor op een later tijdstip.

Kende jij deze truc al om langer van je geurkaarsen te genieten?

Geverifieerd door MonsterInsights