5 dingen om je thuiswerkplek geweldig te maken

turned on screen silver macbook air on wooden desk

We hebben tegenwoordig vrijwel allemaal een thuiswerkplek. Of althans, de mensen die op kantoor werken en verplicht thuis moeten gaan werken. Daarom leek het me leuk om een artikel te schrijven over hoe je je thuiswerkplek geweldig kunt maken. Je hoeft natuurlijk niet in een saaie slaapkamer te zitten waar geen sfeer is want dan heb je het ook snel gezien en lijkt de dag een eeuwigheid te duren. Zelf heb ik wel een plek waar ik vanuit huis kan werken en daarom geef ik je tips die ik uit eigen ervaring ook toepas. Wel moet ik zeggen dat ik alleen woon en geen last heb van familieleden. Alhoewel, mijn 3 katten zijn natuurlijk mijn kindjes en kunnen ook lawaai maken ;) Na het lezen van het artikel weet jij hoe je lekker thuis kunt werken én daarna kunt relaxen in een hangmat elders in huis, de tuin of misschien heb je wel een veranda!

Lees ook: Thuiswerken en mijn huis een make-over geven

Je thuiswerk geweldig maken, deze ervaring deel ik met je

thuiswerkplek
Photo by cottonbro on Pexels.com

Zorg voor gezelligheid en netheid

Als allereerst denk ik dat het belangrijk is dat je zorgt voor gezelligheid en ook voor netheid op je thuiswerkplek.. Dit kun je het beste gewoon wegleggen en alle overige dingen die je niet nodig hebt ergens anders neerleggen waar ze zoveel mogelijk uit het zicht zijn. Op die manier is het al een stuk beter dan een plek waar van alles ligt. Je kunt losliggende papieren, facturen bijvoorbeeld netjes opbergen in een ordner en deze netjes wegzetten. Bij Bellea.nl kun je ook een mooie diplomamap aanschaffen om je oorkondes en diploma’s op een veilige plaats te bestellen. Ook kun je hier in een kleinere oplages van standaard ringbanden en mappen bestellen. Handig!

Zorg dat je lekker zit

Goed en lekker zitten is niet allen iets wat de ARBO adviseert maar is ook zeker fijn als je de hele dag op dezelfde plek zit. Wel met de pauzes tussendoor natuurlijk. Je rug is je later dankbaar en als je een baan hebt waar je met klanten spreekt (zoals ik bijvoorbeeld) dan is het ook goed om rechtop te zitten en een open houding te hebben. Geloof het of niet, maar klanten horen het door de telefoon. Als je erbij zit als een zoutzak horen ze dat ook. Gek maar waar.

Muziek nodig of stilte?

Zelf vind ik het fijn om muziek aan te hebben op de achtergrond. Niet hard, maar gewoon op een toon dat ik het net kan horen, dus dat de klanten die ik aan de telefoon heb het niet horen. Ik vind dat het fijnste dan helemaal een stilte. Daar word ik een beetje onrustig van eerlijk gezegd. En zeker met verschillende zenders afwisselen vind ik fijn. De ene keer een Nederlandse zender en de andere keer lekker Q-Music met Mattie en Marieke.

Waar word je blij van?

Ook vind ik het belangrijk om mee te nemen waar ik blij van word als ik thuis werk. Ik hou van geurkaarsen en waxmelts, als het maar een lekker geurtje in huis brengt, heerlijk! Dus dat heb ik op de eetkamertafel staan waar ik achter mijn laptop zit. Daar staan geurstokjes en verderop in mijn woonkamer heb ik dan een waxmelt aan of een lekkere geurkaars. Dat geeft mij ook echt een goede vibe altijd.

Thuiswerkplek, kleed je aan!

Het is heel verleidelijk om lekker in je joggingpak en je net uit bed look achter je laptop te ploffen maar over het algemeen voel je je er niet beter van. Je wordt echt productiever als je in de ochtend een lekker douche neemt, je aankleed en een lekker parfum op doet. Doe eigenlijk gewoon de routine die je anders ook doet als je naar kantoor gaat.