Je telefoon opschonen doe je zo, 5 tips van mij!

person holding iphone

Niets is zo vervelend als een telefoon hebben die vol zit. Ik spreek uit ervaring met alle filmpjes en foto’s die ik altijd maak op concerten van The Kelly’s (en dan nog niet te spreken over de solo concerten van ze). Gelukkig kon ik daarom nu een telefoon kiezen die een opslag heeft van 256gb en dat heb ik wel nodig. Dit kan natuurlijk ook in combinatie met Sim Only. Een telefoon opschonen is dus soms wel noodzaak als je alles wilt bewaren. Een goed alternatief is bijvoorbeeld ook een cloud opslag, maar ook die raakt natuurlijk weleens vol!

Lees ook: iPhone 12 of spiegelreflexcamera, de voordelen!

Telefoon opschonen -> naar cloud opslag

woman sitting in front of macbook
Photo by energepic.com on Pexels.com

Eén van de handige dingen waar ik zelf gebruik van maak is cloud opslag. Bij bijna iedere telefoon zit wel een cloud dienst die je gratis kunt gebruiken tot een bepaald aantal GB aan opslag. Daarna kun je bijkopen. Upload dus foto’s, video’s en bestanden die je niet kwijt wilt naar de cloud dienst. Zo komt er waarschijnlijk weer veel geheugenopslag beschikbaar op je telefoon zelf.

Simpel: verwijder

Het meest simpele is natuurlijk dingen verwijderen van je mobiel die je niet (meer) gebruikt. Uit ervaring weet ik dat het best wel een ding kan zijn. Zelf vind ik het altijd lastig om dingen te verwijderen omdat ik bang ben dat ik dingen ga missen. Maar waarom zou ik dingen missen die ik al maanden niet heb gezien? Precies, verwijderen dus die hap!

WhatsApp: schakel automatisch opslaan uit

Ook WhatsApp is een veroorzaker van het vollopen van je telefoongeheugen. Weet je waarom? Vaak hebben we aangevinkt dat we video’s, foto’s etc. automatisch willen opslaan op onze telefoons. Snap ik, want zo mis je niks, maar ongemerkt slurpt het je geheugen op. Vooral van die flauwe humoristische plaatjes of muziek die helemaal niet bij je past.

Tip: ga niet alleen slim om met je telefoongeheugen, maar ook met je belkosten. Kijk bijvoorbeeld eens naar Sim only onbeperkt bellen bij Simyo. Niet alleen is een sim only abonnement voordeliger dan een abonnement met telefoon, met onbeperkt bellen hoef je ook niet bang te zijn dat je extra moet betalen omdat je over je belbundel heen bent.

Download bestanden

Je kunt dus een cloud dienst gebruiken, maar als je dat niet wilt kun je het makkelijkste je telefoon aansluiten op de laptop of pc en je bestanden overzetten. Maak een map aan voor je foto’s en video’s en klaar ben je. Een laptop of pc heeft vaak veel meer opslagcapaciteit.

Loop je downloads na

Wat we vaak vergeten is dat de downloads in bestanden blijven staan op de telefoon. Daar kijk je toch nooit meer naar. Ik tenminste niet 😉 Je kunt ze dus verwijderen of ook overzetten op een externe harde schijf en in je archief opbergen.

in samenwerking met Simyo

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook