Top 5 feiten over dé internationale lipstick dag

international lipstick day

Vandaag gaan we het hebben over een zeer speciale dag, namelijk Internationale lipstick dag of ook bekend onder International Lipstick day! Als je nog nooit van deze dag hebt gehoord, maak je dan klaar voor een opwindend avontuur van kleur, geschiedenis en viering! In dit artikel geef ik een stukje geschiedenis van de lipstick mee en waarom we het vieren. Lipstick is altijd een goed idee. Wat is jouw favoriete kleur?

De geschiedenis van lippenstift

Voordat we ingaan op de details van international lipstick day, laten we eens kijken naar de geschiedenis van lippenstift. Lippenstift is al eeuwenlang een vast onderdeel van onze make-up routine. De oude Sumeriërs, die de eersten waren die lippenstift gebruikten, mengden verpletterde edelstenen met witte lood om een lipkleur te creëren.

In het oude Egypte was lippenstift een teken van status, zelfs mannen droegen het! Van de rode lippen van Cleopatra tot de iconische looks van Marilyn Monroe, lippenstift heeft een lange en kleurrijke geschiedenis.

Waarom vieren we International Lipstick day?

Je vraagt je misschien af, hoe is international lipstick day ontstaan en waarom vieren we het? Hoewel de exacte oorsprong onbekend is, wordt aangenomen dat deze dag in het leven is geroepen om de diversiteit en kracht van lippenstift te erkennen. De viering vindt plaats op 29 juli en het wordt met elk jaar dat voorbijgaat een groter evenement. Hier in Nederland hebben we onze eigen versie, de nationale lipstick dag.

International Lipstick day 2023 is op 29 juli!

Celebrate National Lipstick day

Dus hoe vieren we deze dag nu? Op international lipstick day, komen cosmeticamerken en winkels over de hele wereld met geweldige aanbiedingen. Er zijn kortingen, geschenken en allerlei promoties voor iedereen die wil deelnemen aan de viering.

Social media speelt ook een grote rol bij deze viering. Gebruikers over de hele wereld posten foto’s en video’s van hun favoriete lippenstift looks met de hashtag #InternationalLipstickDay. Het is een geweldige manier om de verschillende stijlen en kleuren te zien die mensen dragen en om nieuwe producten te ontdekken.

Meer dan alleen een make-up product

Maar het vieren van international lipstick day draait niet alleen om het kopen van nieuwe producten of het tonen van je favoriete kleur. Het gaat om het erkennen van de kracht en het zelfvertrouwen die een eenvoudige veeg lippenstift ons kan geven. Het is een kans om te waarderen hoe deze kleine tube kleur ons kan helpen ons uit te drukken, onze stemming te verbeteren en ons unieke zelf te laten zien.

Doe jij mee?

Dus, op international lipstick day, laten we allemaal onze favoriete kleur lippenstift opdoen, een selfie maken en de wereld onze schoonheid laten zien. Onthoud, het maakt niet uit welke kleur je kiest, het gaat erom dat je jezelf kunt zijn en kunt stralen met vertrouwen. Want aan het eind van de dag, is lippenstift meer dan alleen een make-up product, het is een viering van onze individualiteit en kracht.

Dus of je nu een fervent lippenstiftgebruiker bent of iemand die nieuw is in de wereld van make-up, laat deze dag een herinnering zijn aan de kracht van expressie en de schoonheid van diversiteit. Pak je favoriete lippenstift vast en laten we samen deze prachtige dag vieren!