Ik heb altijd te weinig geld, de makkelijkste oplossingen op een rij!

altijd te weinig geld

Ooit heb ik hier ook last van gehad want ik had ook altijd te weinig geld en nooit wat achter de hand. Gelukkig heb ik dit al een tijdje op orde en ben ik particulier laatst ook overgestapt naar de Knab bank. Ik moet zeggen dat ik nu eigenlijk nog meer alles op orde heb, omdat ik meerdere bankrekeningen heb aangemaakt om zo nog een beter overzicht te krijgen. In dat artikel zie je welke bankrekeningen ik heb aangemaakt en welke percentages ik daarop stort elke maand. Maar, als je altijd te weinig geld hebt, wat kun je dan doen om het op orde te krijgen?

Tip: als je overstapt naar Knab, dan krijg je €50 cadeau als je gebruik maakt van de overstapservice.

Altijd te weinig geld

Helaas komt het bij meer mensen voor dan je denkt. En dat kan verschillende oorzaken hebben waar ik verder niet over ga vertellen. Ik denk dat je dat zelf ook wel kunt bedenken. Wél heb ik een aantal oplossingen voor je om het geld tekort op te lossen. Deels door logisch verstand en deels de dingen die ik heb gedaan om van het maandelijkse geld tekort af te zijn. Let’s go en laten we kijken aar wat je zelf gemakkelijk kunt doen om dit op te kunnen lossen. Soms lukt dat niet op korte termijn, maar zeker wel op iets langere termijn.

Je uitgaven bij geld tekort

Het is echt noodzakelijk om eerst te kijken wat je uitgaven zijn . Zelf heb ik gewoon een paar keer per maand door mijn bankrekening gescrollt om te kijken waar het naartoe ging. Een aantal banken geven je ook inzicht in de bankieren app waar je geld naartoe gaat. Nu dat ik meerdere bankrekeningen heb (met meerdere pinpassen) weet ik precies wat ik waar vanaf moet halen.

Heb je het wel of niet écht nodig?

Eigenlijk stel ik mezelf áltijd de vraag of ik het wel of niet echt nodig heb. Soms maak ik nog steeds weleens een stomme beslissing maar achteraf leer je daar weer van. Hoop ik. Ik vind tattoos bijvoorbeeld heel mooi en wil er zeker nog meer. Maar is een tattoo belangrijker dan een volle tank benzine? Of om boodschappen te halen? Of om een rekening te betalen?

Stel prioriteiten. Natuurlijk koop ik ook nog weleens een concertkaartje als dat eigenlijk niet kan (#kellyfan), maar dat is niet slim. Als je al 4 handtasjes hebt, heb je dan de 5e die zo mooi is écht nodig? Als je op die manier jezelf de vragen stelt kom je al een heel eind om je geld tekort op te lossen.

Afterpay en achteraf betalen op rekening

Voor veel mensen is dit denk ik de valkuil en eerlijk is eerlijk, voor mij soms nog steeds al heb ik het vele malen beter onder controle. Eigenlijk moet je bij deze methode jezelf ook de vraag stellen of je dingen echt nodig hebt. Stel: je wil je muren verven maar je hebt geen geld om verf te kopen en je kunt bij een bouwmarkt op Afterpay betalen. Dan moet je over 14 dagen betalen en mis je gelijk alweer een deel van je salaris.

Als je dit dus met meerdere dingen doet, laten we zeggen voor een bedrag van €100, dan heb je met je nieuwe salaris alweer een gat van €100. Op die manier kom je er nooit uit omdat de drempel vaak laag is en je de volgende dingen ook weer met Afterpay besteld. Ik geef toe dat het handig is maar het is zeker niet handig als je er niet mee om kunt gaan. De drempel ligt vaak laag waardoor je altijd te weinig geld zult hebben.

Als je er echt zelf niet uitkomt dan is het verstandig om hulp te zoeken. Bij de gemeente bijvoorbeeld of een bewindvoerder. Uiteraard hoop ik dat ik je met dit artikel de stappen heb kunnen geven om het op te lossen.

Heb jij weleens geld tekort?

Lees ook:
Makkelijke en leuke manieren om geld te sparen
Ik was al blij met behang op de muur
Mijn 2019 in een woord: confronterend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *