HERBATINT: Is je haar verven met de vegan haarverf een aanrader?

HERBATINT: Is je haar verven met de vegan haarverf een aanrader?

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik mijn haren geverfd heb. Maar daar besloot ik recent verandering in te brengen. Ik koos een natuurlijke, vegan en duurzame haarverf uit van Herbatint. Maar of dat een succes was…? Dat lees je in dit blog artikel!

Ik moet toegeven dat mijn haren verven met HERBATINT niet nieuw is.

Ik ben enorm fan van vegan producten. Toen ik in 2016 vegan werd, besloot ik dat het switchen naar een dierproefvrije haarverf bovenaan mijn wensenlijstje stond. Daarom koos ik HERBATINT uit, duurzame haarverf. Deze haarverf is verrijkt met 8 plantenextracten (Aloë Vera, Donzige moerasbloem, Berk, Kina, Hamamélis, Echinacea, Walnoot, Rabarber), geschikt voor de gevoelige huid, biedt 100% grijsdekking en is zonder ammoniak, resorcine, parabenen, alcohol en parfum.

Picture perfect dus! Ik schreef toen ook een uitgebreide review over het verven van je haar met HERBATINT. Ik verfde mijn haar toen nog in 2 kleuren. De bovenkant van mijn haar verfde ik met 10C Zweeds Blond en 5C Licht As Kastanje voor de onderste laag. Mijn haren waren toen erg licht en regelmatig ontkleurd. Dus dit was de ultieme granny look (helemaal hip toen)!

6 jaar later…

Inmiddels ben ik geen activistische veganist meer maar een mindful mama. Hoewel ik nog steeds overwegend vegan eet en leef, is er een hoop veranderd. Zo verf ik al een aantal jaren mijn haren niet meer. Maar, ik ben op dit moment volop bezig met project selfcare. En één van de dingen waar ik vroeger heel erg blij van werd was het verven van mijn haren. Het leek mij dan ook een goed moment om mijn natuurlijke donkere asblonde lokken te voorzien van een lichtere kleur. Zou 10C Zweeds Blond van HERBATINT wederom een match made in heaven zijn?

Aan de slag.

Qua werking en verpakking is er eigenlijk niets veranderd. Het zat er dan ook weer binnen een mum van tijd in. Ook de geur vond ik dit keer wederom niet aanstootgevend. Samenvattend; a piece of cake! Het enige wat ik uitdagend vond was de inwerktijd. 40 minuten lang niet met je kinderen kunnen knuffelen of dichtbij ze komen, is een hele uitdaging. Maar… I did it!

HERBATINT natuurlijke haarverf

Het resultaat?

Heerlijk geverfd haar wat soepel valt en eenvoudig in model te brengen is! Qua kleur heb ik wel te hoog gegrepen. Even een haartint (of een paar) lichter gaan, dat red je niet met HERBATINT zonder het eerst ontkleurd te hebben. Maar wanneer je je haar donkerder wilt maken of grijs dekkend wilt maken dan zit je goed! Mijn haar bestaat normaal gesproken uit heel veel verschillende natuurlijke tinten. Nu ik het geverfd heb is het wat meer één haartint. Niet verkeerd! Ook al had ik het liever Zweeds Blond gehad. Maar dan moet ik het toch eerst weer een keer ontkleuren. Misschien een leuk project voor de volgende keer? 😀

Lees ook: review WeColour.

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook