Zilvershampoo: Jouw bestie voor koele blonde lokken!

zilvershampoo

Hi Blondie! Ben jij nog steeds van nature blond? Dan ben je een lucky bastard! Grote kans namelijk dat je je haar net wat frisser maakt met blonde highlights of je grijze haren bedekt door je haar te blonderen. Of je nu van nature blond bent of de natuur een handje hebt geholpen, je wil natuurlijk de perfecte blonde kleur behouden, maar hoe doe je dat? 

Warme ondertonen in blond haar

Blond zijn is niet altijd even makkelijk, naast dat je vaak wordt uitgemaakt voor dom blondje is het ook lastig om de kleur fris en koel te houden. Blond haar kan namelijk warme tonen krijgen zoals oranje en geel. Je gekleurde of natuurlijke haar kan warmer worden door invloeden van buitenaf. Denk aan de zon, zwemmen en het vaak wassen van je haar. Ook kan het voorkomen dat je natuurlijke haarkleur wat warmer is en dat naarmate je haar vaker wordt blootgesteld aan omgevingsfactoren de warme ondertoon meer zichtbaar wordt en door de verf heen te zien is. Heb jij last van oranje, gele of warme tonen in je haar en wil je liever een frisse look? Dan is een goede zilvershampoo jouw nieuwe maatje!

Your hair looks cool!

Een zilvershampoo is de oplossing voor het neutraliseren van gele tinten in je natuurlijke of gekleurde haar. Een zilvershampoo heeft paarse en blauwe pigmenten. Deze pigmenten staan in contrast met de warme gele en oranje tinten. Dit is ook gelijk waarom een zilvershampoo zo goed werkt voor het neutraliseren van warme ondertonen in blond haar. De zilvershampoo maakt je haar tijdelijk koeler voor een coole look! Een zilvershampoo werkt perfect voor het neutraliseren van gele tonen of oranje tonen in blond haar, maar is ook aan te raden om grijs haar koel te houden. 

Is zilvershampoo geschikt voor bruin haar?

Zilvershampoo werkt ook op bruin haar, alhoewel het resultaat een stuk zichtbaarder is in licht of gekleurd haar. In blond haar komen vaak meer gele tonen voor en in bruin haar meer rood en kopertinten. Heb je last van een gele of warme gloed in bruin haar? Dan kun je ook een zilvershampoo gebruiken op bruin haar. Wanneer je highlights in donker haar hebt kun je het verschil tussen de haarkleuren en het effect duidelijk zien. De zilvershampoo pakt het snelst op de lichte haarkleur, maar neutraliseert ook de warme tonen in het bruine haar.

Om nog meer resultaat te behalen in bruin haar kun je ervoor kiezen om de zilvershampoo langer in te laten werken. Op deze manier hebben de paarse pigmenten langer de tijd om de warme tonen te neutraliseren. De kans is ook groot dat je meer rode en kopertinten in je bruine haar hebt. Als je die wilt neutraliseren dan raden we je aan om een speciale No Orange Zilvershampoo te gebruiken. Een fijne en krachtige No Orange Shampoo is die van Fanola! 

Hoe werkt zilvershampoo?

Een zilvershampoo is eigenlijk een mega makkelijke en voordelige manier om je haar tijdelijk te tonen. Hieronder leggen we je uit hoe je het beste een zilvershampoo kunt gebruiken. 

Het is belangrijk om eerst je haar te wassen met je ‘normale’ shampoo. Deze shampoo reinigt, verzorgt en maakt je haar klaar voor de zilvershampoo zodat de paarse pigmenten zo effectief mogelijk worden opgenomen. Nadat je de shampoo hebt uitgespoeld breng je een gewenste hoeveelheid van de zilvershampoo aan op nat haar. Je laat de shampoo afhankelijk van het gewenste resultaat even inwerken. Hoe langer je de zilvershampoo laat inwerken, hoe meer tijd de paarse pigmenten krijgen om hun werk te doen. Let er dus wel op dat je de zilvershampoo niet te lang laat inwerken, dan kan het voorkomen dat je haar een paarse gloed krijgt.

Je kunt hier natuurlijk ook bewust voor kiezen wanneer je een speelse look wil creëren. Het verschilt per zilvershampoo, haartype en doel wat de inwerktijd is. We raden je aan om altijd instructies op de verpakking te raadplegen en om tijdens het inwerken van de zilvershampoo je haar goed in de gaten te houden. Gebruik het schema om een indicatie te krijgen van de inwerktijd. 

Hoelang moet ik mijn zilvershampoo laten inwerken?

De inwerktijd van een zilvershampoo is afhankelijk van verschillende factoren zoals het haartype, de haarkleur en conditie, maar ook van het merk en het beoogde resultaat. De onderstaande tijden kun je als indicatie gebruiken, maar houd je haar altijd goed in de gaten

  • Natuurlijk blond haar: 1 minuut
  • Gekleurd blond haar: 5 minuten
  • Donker haar: 5 minuten of meer
  • Assig eindresultaat: Meer dan 5 minuten

Een effectieve en verzorgende zilvershampoo

Ben jij klaar om een zilvershampoo te gaan gebruiken en warme tonen te reduceren voor een koele, blonde look? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als je gelijk een goedwerkende en het liefst ook nog een verzorgende zilvershampoo in huis haalt! De zilvershampoo van Fanola is niet voor niets een favoriet van vele kappers. De Fanola No Yellow Shampoo heeft een krachtige werking en helpt ijs, as en grijstinten in je haar te behouden. De shampoo heeft een pH-waarde lager dan 5.5 waardoor de haarschubben beter sluiten voor een extra glanzend en glad eindresultaat. Daarnaast is de No Yellow Shampoo van Fanola geformuleerd zonder sulfaten en siliconen. Say hi to your new bestie!