5 tips om je kerstcadeaus origineel in te pakken

doormariska inpakken kerstcadeau

Kerstcadeaus origineel inpakken? Ieder jaar zoek ik naar de leukste manieren om de gekochte kerstcadeautjes in te pakken. Ik kan het het cadeau wel standaard inpakken met een fleurig kerstpapiertje, maar eigenlijk vind ik dit te simpel. Ik wil dat de cadeautjes liggen te pronken onder de kerstboom, dat ze origineel zijn ingepakt. Het mooi inpakken van een kerstcadeautje is een uitdaging, net dat beetje extra aandacht aan het inpakken geven is wat ik graag doe. Kerstcadeaus origineel inpakken is leuk om te doen!

Leuke ideeën voor kerstcadeaus inpakken

Op Pinerest kun je tal van leuke ideeën opdoen voor het inpakken van kerstcadeaus. Je kan YouTube filmpjes bekijken hoe men een cadeau op een hele kunstige manier inpakt of in de luxere winkels eens kijken hoe de medewerkers een cadeautje mooi inpakken. Het opleuken van het inpakken van kerstcadeau zit vooral in de accessoires, de kleine dingetjes waarmee je een ingepakt cadeau helemaal af maakt.

kerstcadeaus origineel inpakken

Tips om jouw kerstcadeau’s persoonlijk in te pakken

Hieronder tips om jouw kerstcadeau op een creatieve en persoonlijke manier in te pakken:

1. Knip figuren van papier om aan kerstcadeaus te bevestigen

Online zijn waanzinnig veel tutorials en voorbeelden te vinden voor het knippen van papier. Superleuk om je ramen ermee te decoreren in deze feestmaand of om er kerstkaarten van te maken. Zelfs voor een kerstcadeau inpakken is dit een leuk idee. Je kan bijvoorbeeld een sterretje, kerstboom, sneeuwman knippen voor het kerstcadeau, zorg dat er 2 gaatjes in zitten, haal een touwtje of lint er doorheen en maak het op deze manier vast aan je kerstcadeau.

2. Gebruik veel lint en touw voor het inpakken van kerstcadeaus

Lint en touw hoort bij het origineel inpakken van je kerstcadeau. Lint en touw vind je in allerlei soorten, gemaakt van allerlei soorten materialen. Om cadeautjes mee te pimpen wordt vaak bakkerstouw of jute gebruikt en is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

3. Cadeaupapier versieren

Er is allerlei mooi papier verkrijgbaar met aparte prints voor het inpakken van kerstcadeaus, maar het is ook heel leuk om je eigen papier persoonlijk te versieren. Hier een aantal manieren:

Stickers

Creëer met simpele ronde stickers of 3D-stickers een leuk patroontje.

Tekenen

Teken met zwarte fineliner een leuk patroontje. Of schrijf het papier vol met woorden of letters.

Stempels.

 Met stempels erop wordt saai bruin of wit papier ­ineens totaal anders.

4. Cadeaupapier voor een kerstcadeau direct uit een oud boek

Papier uit een oud boek of tijdschrift is ook een origineel idee wat je kunt gebruiken als cadeaupapier voor je kerstcadeau om deze leuk in te pakken Check eens op zolder of je een oud boek hebt liggen of struin eens in een tweedehands winkel zoals de kringloop , daar kom je vast mooie boeken tegen waarvan je het papier kunt gebruiken. Je kan ook landkaarten of illustraties van bloemen, planten of dieren gebruiken, om je kerstcadeau op een originele manier in te pakken. Doe dit in combinatie met lint of touw. Succes gegarandeerd!

5. Doek en stof gebruiken voor inpakken kerstcadeaus

Denk eens out of the box. Geef gewoon het cadeaupapier helemaal op! Heb je thuis nog wat restjes liggen of wil je iemand gewoon een extra kerstcadeautje geven in een doek? Wikkel het cadeau erin en als je handig bent met een naaimachine, kun je ook kleine herbruikbare cadeauzakje naaien. 

Het is dus echt niet zo moeilijk om kerstcadeau’s origineel in te pakken.Kerstcadeau’s orgineel inpakken is erg leuk om te doen. En nog leuker is de blije gezichten als ze deze cadeaus uit mogen pakken met de kerstdagen! Zie jij het al voor je? Gezellige verlichting, kaarsjes aan, lekker wijntje en hapjes op tafel. En op de achtergrond gezellige kerstmuziek als iedereen jouw mooie en orginele ingepakte kerstcadeautjes met plezier uitpakken!