Grote maten bikini kopen, dit is belangrijk!

a woman wearing a bikini sitting on the edge of a swimming pool

Het mooie weer is er al en daarom gaan we natuurlijk weer massaal naar het strand of het (openlucht)zwembad. Een badpak of bikini kan dan natuurlijk niet ontbreken én je wilt er natuurlijk ook zelfverzekerd bijlopen in een mooi printje. Daarom richt ik me in dit artikel op een grote maten bikini, oftewel plus-size. Ik merk zelf dat ik het nogal lastig vind soms om een mooie te vinden of me zelfverzekerd te voelen. Toch heb ik de stap gezet 2 jaar geleden er een te kopen.

Lees ook: Mijn favoriete (plus size) webshops die bijna budget zijn

Grote maten bikini, waar let je op?

bikini grote maten kopen

Schaam je niet

Allereerst wil ik meegeven om je totaal niet te schamen! Plus-size of een grotere maat is sowieso niks om je voor te schamen. Er zal een reden zijn waarom je een grotere maat hebt, zoals bijvoorbeeld gewoon lekker eten. Anyway, schaam je dus écht niet. Nergens voor nodig. Je bent mooi zoals je bent, je bent uniek zoals je bent en jij bent jij. Dus wil jij een mooie bikini of in een badpak flaneren op het strand. DOE!

Voel je fijn en zelfverzekerd

Ik denk dat het belangrijkste is dat jij je fijn voelt in je bikini (of badpak) en ook zelfverzekerd. Het is balen als je een mooie bikini ziet en die er niet in jouw maat is, maar hé, er zijn zoveel keuzes! Je komt dan vast een grote maten bikini tegen, for sure! Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden. Ik ga je niet zeggen wat het beste bij jou past want ik vind dat je dat zelf moet bepalen. Is jouw buik bijvoorbeeld iets meer zichtbaar en je wilt toch een kort broekje? Doe! Of kies je liever voor een broekje die jouw buik iets minder zichtbaar maakt? Ook daar kan je voor kiezen. Er zijn zelfs broekjes die alles bedekken of een badpak natuurlijk als je je daar fijn bij voelt. Het is jouw lijf, jouw smaak en jij wilt dat dragen en voelt je er goed bij. Dat is het belangrijkste.

Jouw mening telt

Zoveel mensen, zoveel meningen. En dat is nu eenmaal zo. Soms heel erg jammer, want je kan best onzeker raken van al die verschillende meningen. Zelf heb ik daar ook wel last van gehad, als ik eerlijk ben. Toch heb ik mezelf ‘aangeleerd’ om alleen maar mijn eigen ‘mening’ te luisteren. Weet je waarom? Een mening van iemand anders heeft totaal geen toegevoegde waarde, behalve dat jij je het kunt aantrekken en rot gaat voelen.