Bijzonder vlees verdient een goed advies

well done beef steak and vegetables on plate

Er is van dat vlees dat je zo vaak eet, of dat zo makkelijk te bereiden is, dat je er echt geen advies bij nodig hebt als je het gaat kopen. Een simpele schnitzel of een karbonade, dat is vrij eenvoudig. Maar steeds vaker kiezen we voor meer bijzonder vlees. Omdat we minder vlees gaan eten, bijvoorbeeld, en op de momenten waarop het wel op het menu staat ook echt iets te genieten willen hebben. Of omdat we onszelf gewoon graag zo nu en dan verwennen, en steeds meer interesse ontwikkelen in bijzondere soorten vlees, zoals Wagyu . Wanneer je dit soort vlees koopt, en zeker wanneer je dat voor het eerst doet, kun je wel wat advies gebruiken. Advies over welk vlees je het best kunt kopen en in welke hoeveelheid. Maar zeker ook over hoe je het precies moet bereiden, want hoe zonde zou het zijn om dit speciale vlees niet goed tot zijn recht te laten komen. Daarvoor kun je het best terecht bij een goede slager. Gewoon, bij jou op de hoek, maar steeds vaker ook online. Want online vlees bestellen, dat wordt meer en meer de normaalste zaak van de wereld.

Lees ook: Snel, gezond en makkelijk? Gooi maar in de wok!

Laat je goed adviseren

vlees advies bijzonder vlees
Photo by Pixabay on Pexels.com

Sta je regelmatig in de keuken, dan hoeft niemand jou te vertellen hoe je een hamburger moet bereiden. En ook de meeste andere vleessoorten die we als ‘alledaags’ vlees beschouwen behoeven meestal weinig uitleg. Pan heet laten worden, boter of olie erin, vlees dicht laten schroeien en daarna langzaam door laten garen. Je moet even opletten hoe lang het precies in de pan moet, maar aan een gehaktbal of varkenslapje valt niet zo veel te verpesten.

Anders zit het natuurlijk als je kiest voor bijzonder vlees. Vlees dat je zelf nog nooit of nog niet zo vaak hebt bereid. Dan kun je wel wat goed advies gebruiken. Ten eerste zal je wat meer over het vlees willen weten, waar het vandaan komt bijvoorbeeld, en wat je qua smaak kunt verwachten. Waar je het goed mee kunt combineren, maar vooral hoe je het precies moet bereiden. Koop je prachtig Wagyu vlees, dan is het zonde als de smaak ervan totaal niet tot zijn recht komt doordat je het niet op de juiste manier bereidt.

Waar haal je dat advies?

Een goed advies over bijzondere soorten vlees haal je het best bij de slager die het verkoopt. Deze kan je er alles over vertellen, en zal het alleen maar leuk vinden om jou kennis te laten maken met dit mooie vlees. Dat kan een slager in de buurt zijn, maar ook bij een online slager kun je goed terecht. Vaak vind je bij het vlees in kwestie al heel veel informatie en van alles over de herkomst en de bereiding ervan. En heb je toch nog vragen, dan kun je deze ook online snel en makkelijk stellen, zodat je sowieso goed voorbereid de keuken in kunt duiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *