Daar gaat mijn kermis, stomme tandarts!

Daar gaat mijn kermis, stomme tandarts!

Afgelopen woensdag moest ik op mijn vrije dag al om 10:00 bij de tandarts zijn. Hij zou mijn wortelkanaalbehandeling helemaal gaan afmaken. Daar was ik al twee keer voor langs geweest en ik had geen pijn, dus ik had wel zo’n idee (lees: stille hoop) dat dit nu ook niet zou gaan gebeuren. Voor ik de eerste keer voor deze behandeling bij hem in de stoel lag had ik enorm veel angst. Ooit was ik al eens eerder een wortelkanaalbehandeling ondergaan en had daar enorm veel pijn aan. Paracetamol hielp niet, ik werd kwijlend wakker van de pijn en ga zo maar door. Maar dat had ik dus niet na die 2 bezoeken die ik al had gehad. Oftewel, ik had goede hoop! Dit weekend is kermis en op het laatste moment besloot ik om gisteren (zaterdag) mee te gaan met mijn broertje naar een kermisborrel.

Foto: Shutterstock

Kermis? Kroeg bedoel je!

Bij ons is het zo dat je inderdaad eigenlijk alleen maar naar de kroeg gaat. Er zijn tal van leuke bands en zangers en gewoon gezellig. Dit duurt dan van vrijdagavond tot en met maandagavond. Elke maandagochtend is er het zogenaamde ‘eerste deunen’ waarbij iedereen verkleedkleding aan heeft/draagt. Op de vrijdagavond van kermis wordt er dan een thema gekozen voor het volgende jaar. Daar ben ik nooit bij geweest, maar de thema’s zijn wel altijd leuk! Zo hebben we eens gehad Roze Maandag, Kinderhelden, Kamperen en dit jaar is het ‘wat ik vroeger later wilde worden’. Ook leuk! Je ziet echt de meest leuke verkleedpakken en creaties ook. Je ziet hele vriendengroepen die in een thema verkleed gaan, de ietwat jongeren en de ouderen ook. Mannen en vrouwen, alles door elkaar. Soms maken ze de kleding en pakken helemaal zelf of ze bestellen verkleedkleding voor dames of soms verkleedkleding voor kinderen (als je een kleine maat hebt!) Zo gaat dat bij ons in de dorpen in Noord Holland, haha! Volgens mij heb je dit jaar Tino Martin, André Hazes jr., Ronnie Ruysdael, Boys Named Sue (coverband Johnny Cash) en nog een paar.

Maar ik kan niettttt

Dus ik had goede hoop dat ik met mijn broertje meeging en het heel gezellig ging hebben. Tot ik vrijdag al een beetje pijn krijg op de plek van de wortelkanaalbehandeling en dat werd vrijdagavond alleen maar erger. Overdag had ik om de 4 uur 2 paracetamol geslikt steeds en dat hielp op zich wel. In de avond werd het erger en besloot ik 2 paracetamol en een diclofenac te nemen (ik weet wat ik doe!). Hielp even, maar ik werd ‘s nachts toch weer wakker van de pijn. Zo erg, dat ik mijn hart voelde kloppen op die plek. Nu ben ik niet kleinzerig, maar dit was echt enorm vervelend. Er waren weer een aantal uren voorbij en nam nu 2 paracetamol en een Ibuprofen. Dit hielp in eerste instantie niet echt. In de ochtend werd ik wakker van de pijn en ook gewoon misselijk. Op dat moment heb ik maar de keuze gemaakt om niet te gaan. Het is niet fijn als je gezellig in de kroeg staat met alleen maar pijn. Ik baal er echt heel erg van want ik wilde zó graag! Nu hebben we morgen nog kermis en maandag, dus wellicht dat het dan een beetje afgezakt is en anders moet ik het helaas missen. Eerst voelde ik niks na de behandeling en nu ineens super erg.

Hopelijk kan ik toch nog iets zien en wat van de gezelligheid meepikken. Op dit moment lig ik maar in bed ID channel te kijken en ligt mijn Vriendje de hele dag al naast me op bed. Dat is dan wel weer lief 🙂

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

dit artikel kan affiliate links bevatten
Share:

6 Reacties

 1. 10 april 2017 / 16:26

  Wat ontzettend balen. Hopelijk heb je inmiddels minder pijn en kan je vandaag alsnog naar de Kermis. Sterkte!

  • Mariska
   Auteur
   10 april 2017 / 18:09

   Uiteindelijk ben ik zaterdagavond én zondagavond nog geweest, dank je wel 🙂

  • Mariska
   Auteur
   10 april 2017 / 18:10

   Gelukkig was het zaterdagavond toch grotendeels over en heb ik kunnen gaan. Dank je wel! 🙂

 2. 10 april 2017 / 07:14

  Wat balen zeg! Ik ben als de dood voor de tandarts en hoor altijd horror verhalen over een wortelkanaalbehandeling. Hopelijk hoef ik dat nooit te ondergaan, haha. Hopelijk heb je nog iets van de gezelligheid mee kunnen pikken.

  • Mariska
   Auteur
   10 april 2017 / 18:11

   Ik hoop het ook echt niet voor je, het is zo verschrikkelijk, bah! Zaterdag- en zondagavond heb ik toch kunnen gaan gelukkig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *