Favoriete programma’s op tv, dit zijn ze!

by Mariska

Een tijd geleden alweer schreef ik over mijn favoriete programma’s op tv. Dat is al een hele tijd geleden, dus ik vond het wel weer eens tijd voor een update. Zelf kijk ik nu veel meer tv doordat ik voornamelijk thuis zit door alle maatregelen en wat persoonlijke issues. Afijn, in de lijst hieronder vind je mijn favoriete genres en tv programma’s.

Lees ook: 7 Nederlandse true crime podcasts die ik luister

Mijn favoriete programma’s op tv

Misdaad

Overdag kijk ik heel vaak naar misdaadprogramma’s. Dat vind ik enorm interessant. Maar dan het liefst waargebeurde verhalen. Mensen verhoren, politie die mensen oppakt en dat soort dingen. Het is gewoon zo boeiend om te horen wat de reden is dat iemand een bepaalde daad verricht en wat de emotie daarachter is. Je hebt verschillende tv zenders waar dit soort programma’s op te zien zijn.

Nederlandse tv programma’s

Veel kijken juist alleen maar Engelse of andere buitenlandse series, maar ik kijk toch het liefste Nederlandse tv. Leedvermaak programma’s natuurlijk weleens (wie niet?!), maar over het algemeen wel weer waargebeurde dingen. Programma’s van John van den Heuvel vind ik bijvoorbeeld mega interessant altijd. Of Kees van der Spek. Je ziet zulke rare dingen, maar zij weten wel een goede serie neer te zetten. Het lijkt of ze ook nergens bang voor zijn als ik het zo weleens zie. Crimedesk is ook zo’n interessant programma om naar te kijken vind ik.

Podcasts

Naast mijn favoriete programma’s op tv, luister ik ook met enige regelmaat podcasts. Mijn Engels is niet zo heel goed, dus ik luister dan ook naar Nederlands gesproken podcasts. In het Engels gaat het me vaak net iets te snel namelijk ;) Podcasts die ik luister zijn wederom in het genre misdaad. Oude zaken die heropend worden bijvoorbeeld of getuigen die ineens spreken na zoveel jaar. Of dat er een zaak is waar ze mee bezig zijn en je steeds een update krijgt. Zoals van Ralph Meinema. Je kunt je abonneren en op die manier blijf je op de hoogte als er een nieuwe aflevering wordt gelanceerd.

Ook heb je de ’30 minuten rauw’ podcast van Ruud de Wild. Daarin worden bekende Nederlanders aan de tand gevoeld met bijzondere vragen waarop zij eerlijk antwoord geven. Tenminste, daar ga ik vanuit. Het luistert heerlijk weg als je een stuk gaat lopen kan ik je vertellen.

Kelly Family concerten

En als er echt niets op tv is wat ik leuk vind, dan zet ik vaak via YouTube een concert van The Kelly Family aan. Er zijn nog zoveel concerten van vroeger die gefilmd zijn door fans die zo leuk zijn. Natuurlijk niet de beste kwaliteit, maar wel een geval ‘gelukkig hebben we de beelden nog’. 1999 was mijn favoriete tijd van ze en helaas is dat nu helemaal anders. De concerten heb ik dan echt al tig keer gezien, maar verveeld nooit. Je bent fan of je bent het niet :)

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?