Bamboe jaloezieën stonden op mijn wishlist

by Mariska

Op het moment dat ik ging verhuizen stonden bamboe jaloezieen zeker hoog op mijn lijstje om als raambekleding te kiezen. Ik vind het een hele mooie uitstraling geven, rustgevend, het past bij veel soorten kleuren qua interieur en staat gezellig. Het is niet zo ‘recht toe recht aan’ raambekleding. Toch heb ik hier niet voor gekozen. En er is eigenlijk 1 bepaalde reden voor waarom ik dat niet heb gedaan. Dit omdat het best wel doorschijnt. De bamboe jaloezieën die ik had gezien dan.

Lees ook: Deze eetkamerstoelen heb ik gekozen

Bamboe jaloezieën

Ik vind ze wel echt prachtig en vind ze ook wel bij ieder interieur passen. Bamboe heeft een fijne uitstraling en wat ik al aangaf vind ik het er ook heel erg gezellig uitzien. Maar waarom zou je wel voor de jaloezieën van bamboe gaan?

Bamboe is natuurlijk materiaal. Ook is het zo dat bamboe bomen veel sneller groeien dan andere soorten bomen. Je kunt het dus zo zien: voor elke bamboe boom die gekapt wordt en gebruikt voor jouw jaloezieën, groeit er dus weer veel sneller een boom terug. Mocht je ervoor gaan, kies dan wel altijd voor bamboe met een keurmerk.

Je kunt dit soort jaloezieën ook gewoon op maat laten maken zodat je ze in principe door je hele woning bij de ramen kunt plaatsen. Dat is natuurlijk ook wel heel fijn! Dan zit je niet met de maten, dat je bijvoorbeeld net een stukje te kort komt of hij is net te lang dat je het zelf op maat moet gaan maken. Dat is een gedoe.

Vergeleken met houten jaloezieën zijn bamboe jaloezieën veel lichter. Dat betekent dat als ze wat breder zijn, voor een groot raam, je ze ook makkelijk kunt bedienen. De breedte van de lamellen zijn in 25mm en 50mm verkrijgbaar. Zo kun je dus goed bekijken wat het beste past bij jouw woning, maar ook wat je zelf het mooiste vindt.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?