essence velvet matte lipstick unredsistible & fudgy brownies

essence velvet matte lipstick

Bij de persdag van essence en Catrice een paar maanden geleden kregen we een mooie goodiebag mee naar huis en later ook nog prachtige producten toegestuurd. Nieuwe producten, waaronder deze essence velvet matte lipstick in unredsistible en fudgy brownies. Leuke namen en leuke kleuren zo op het eerste gezicht. Ik testte de 2 kleuren die ik heb gekregen uit en maakte daar natuurlijk foto’s van. Voor het maken van de foto’s was ik naar de kringloopwinkel geweest om te kijken naar wat accessoires voor fotografie en hier is een van de resultaten. Vind het wel leuk! Kijk mee naar de essence velvet matte lipstick.

Lees ook: Essence Fancy Blush & Burgundy Spirit lipstick

we love matte! deze innovatieve lipstick heeft een matterend effect en voelt tegelijkertijd licht en luchtig aan. dankzij de hoge pigmentatie wordt de kleur egaal verspreid over de lippen. de crèmige textuur zorgt voor semi-matte resultaten zonder de lippen uit te drogen.

matte finish
comfortabel op de lippen
hoge pigmentatie

Essence velvet matte lipstick Unredsistible & fudgy brownies

essence velvet matte lipstick

Ik heb van de essence velvet matte lipstick 2 kleuren ontvangen. Dat is de Fudgy Brownies (links) en Unredsistible (rechts). Aan de kleuren van de dop kun je ook wel opmaken om welke namen het gaat, past er immers goed bij :) Fudgy Brownies is een bruine kleur die vrij koel is al lijkt dat niet zo in de huls. Unredsistible is een rode kleur, maar geen knalrode kleur, meer een framboos rode kleur. Wat me direct opvalt aan de ‘smaak’ van de lipsticks is dat deze heel fruitig smaken. Gelukkig niet te zoet en zeker niet chemisch, gewoon lekker fruitig. Ik heb er in ieder geval totaal geen moeite mee.

essence velvet matte lipstick
essence velvet matte lipstick

De foto’s heb ik dus in een andere setting geprobeerd te maken en vind het er wel leuk uitzien zo deze combinaties. Nog een beetje afwisselen voor de volgende keren natuurlijk :) Kom er alleen achter dat mijn foto’s ineens heel blokkerig zijn? Geen idee hoe dit zo ineens komt. Hier had ik namelijk eerder nooit last van. Anyway, ik vind de kleuren dus wel mooi alleen de bruine toch wel een aparte omdat hij zo’n koele ondertoon heeft. Ik vind hem wel leuk, maar niet om hem zelf te dragen. Had gehoopt dat hij meer naar bordeauxrood zou nijgen zodat ik hem mooi voor de feestdagen of de winter en herfst zou kunnen dragen. Ergens vind ik hem wel iets weg hebben van Mac Stone .

essence velvet matte lipstick 4
essence velvet matte lipstick swatches

En hier heb ik beide essence velvet matte lipsticks op mijn lippen. Links zie je Fudgy Brownies en rechts zie je Unredsistible. De tweede is meer mijn kleur en ik hoop dat je ziet wat ik bedoel met Fudgy Brownies en hoe deze lijkt op Mac Stone. Het is heel koel en persoonlijk vind ik hem mij niet zo erg staan. Je moet er van houden omdat hij toch wel heel apart is van kleur. Ik vind hem niet lelijk maar gewoon apart.

Essence zegt dat deze essence velvet matte lipstick kleuren een matte finish hebben, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Erg glanzen zijn ze ook niet maar dan nijgt het nog meer naar een satijnen glans dan naar een matte finish. Dat hij crèmige structuur heeft en hoge pigmentatie ben ik het gedeeltelijk mee eens. De pigmentatie is wel oké, maar op de lippen lijkt het minder dan bij de swatches op mijn arm. Comfortabel is hij wel!

Conclusie, info en verkrijgbaarheid

Deze essence velvet matte lipsticks vind ik er leuk uitzien en leuk voor erbij, maar het is niet zo dat ik een nieuwe favoriete lipstick heb gevonden. Matte lipsticks vind ik wel het mooiste en deze zijn naar mijn mening gewoon niet mat zoals essence wel zegt. De structuur is zacht, brengt fijn aan en heeft ook een fruitige smaak dus wat dat betreft is hij wel fijn en oké. Eigenlijk vind ik het meer een leuke lipstick voor meiden (of jongens) die net beginnen met het dragen van make-up en niet voor de wat betere kwaliteit gaan. Ik heb weleens betere producten van essence gebruikt.

De essence velvet matte lipsticks zijn verkrijgbaar bij Kruidvat voor €2,39 per stuk.

Wat is jouw favoriete lipstick?

Lees ook:
Miss Sporty Check Matte nagellak (roze en taupe)
Loreal Gold Obsession nagellak Rouge gold & Rose gold
Bluxbox lente editie + kleine reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *