Energiecontract verhuizen of nieuw contract?

by Mariska

Het is over een paar maanden alweer september 2021 en dat betekent dat ik alweer een jaar in Enschede woon. Een jaar! Dat is zo snel gegaan en er is zoveel gebeurd. Veel geregeld en veel gedaan waaronder mijn energiecontract mee laten verhuizen. Je energiecontract verhuizen is niet verplicht, maar wel een fluitje van een cent. In dit artikel geef ik je een aantal tips en deel ik mijn ervaring met het verhuizen van het energiecontract.

Lees ook: ik ga in Enschede wonen

Je energiecontract meeverhuizen?

Zelf heb ik ervoor gekozen om mijn energiecontract mee te laten gaan naar mijn nieuwe adres. Dat is op zich niet heel erg moeilijk. Je geeft een verhuizing door bij je energieleverancier via de telefoon of de website en je ontvangt een email met daarin de vraag of je de meterstanden van je huidige woning en je nieuwe woning wil doorgeven. Dat is heel erg belangrijk, want op die manier wordt er een eindafrekening gemaakt voor je oude adres. Ze gaan dan voor je berekenen of je teveel of te weinig hebt betaalt tot dat moment aan toe. Dus je krijgt of geld terug of je moet extra bij betalen. Vervolgens start je met de meterstanden van de nieuwe woning op je nieuwe adres en gaat dat vanaf de dag van verhuizing in. Je kunt aangeven op welke dag je gaat verhuizen. En vanaf dan betaal je voor je nieuwe adres.

Of toch een nieuw contract afsluiten?

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een nieuw contract af te sluiten als dat mogelijk is en je niet nog aan je leverancier vast zit. Het is ook niet gek om verder te kijken omdat het kan zijn dat er natuurlijk een betere aanbieding is op dat moment die aantrekkelijk voor je is. Denk hierbij aan een korting of een cadeau in de vorm van een cadeaukaart bij een webwinkel. Net wat jezelf wilt. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met je huidige energieleverancier en aangeeft dat je verder gaat kijken of het goedkoper kan. Op die manier kun je vaak toch een korting of andere aantrekkelijke aanbieding krijgen van je huidige leverancier :).

Kortom; er zijn een aantal mogelijkheden voor een energiecontract en dat is wel iets om bij stil te staan. Ik raad dan ook aan om een tijdje voor de daadwerkelijke verhuisdatum al te kijken naar jouw mogelijkheden. Een ding om op te letten is wel: als je kiest voor een cadeaukaart van bijvoorbeeld €250 van een webwinkel, dan zit die prijs vaak verwerkt in je maand- of jaarbedrag. Dus je krijgt het er niet ‘gratis’ bij.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?