Het wollen vloerkleed is de nieuwe aanwinst voor je woonkamer!

wollen vloerkleed

Op zoek naar iets nieuws voor je woonkamer dat de ruimte opfleurt? Iets dat je woonkamer uniek maakt van die van anderen? Iets dat je helemaal tot rust laat komen en waar je zen van wordt? Kijk dan is naar een zijde wollen vloerkleed. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar in een aantal minuten weet je wel beter. Ik ben zelf enorm fan. Weten waarom dit kleed de aanwinst was voor mijn huis? Lees dan snel verder.

Wollen vloerkleed voor je woonkamer

Je kent waarschijnlijk wel de synthetische vloerkleden. Misschien heb je er zelfs wel één in je woonkamer liggen. Ik had er in ieder geval wel eentje. Ze zijn erg populair, maar de vloerkleden van wol worden steeds populairder. Dit komt omdat ze niet gemaakt zijn in combinatie met gevaarlijke chemicaliën, bijvoorbeeld met vlekafstotende middelen of brandvertragers. Ik wilde liever niet langer een vloerkleed in huis dat chemicaliën bevatte, dus toen kwam ik snel uit bij eentje gemaakt van wol.

Ik ging verder onderzoek doen naar vloerkleden van dit materiaal en ik vond nog een aantal goeie punten. Zo is wol een duurzame en pure stof die lang meegaat. Zoals ik altijd zeg: ‘een duurzame optie, is een betere optie’, dus dat is al erg positief. Ook is de unieke eigenschap van wol dat het warmte en kou goed kan reguleren. Als je in de zomer met je voeten op het kleed gaat zitten, dan zullen je voeten niet verbranden van de warmte. En als je in de winter je blote voeten op het vloerkleed zet, dan zullen ze ook niet blauw worden van de kou. Een vloerkleed van wol zorgt namelijk dat je voeten op elk moment van het jaar een behaaglijk gevoel hebben.
Daarnaast zijn wollen vloerkleden ook nog is erg sterk. Dit komt door de vezels van het wol. Deze zijn erg sterk in elkaar verweven. Helemaal top, want hierdoor krijgt vuil ook bijna geen ruimte om tussen het kleed te kruipen.
Nog niet genoeg voordelen gehoord? Dan heb ik er hier nog een paar. De vloerkleden zijn namelijk ook nog is waterafstotend, zacht en moeilijk ontvlambaar.

wollen vloerkleed

Een wollen vloerkleed was dus een erg goeie optie, maar ik wilde toch nog even verder kijken. Zo kwam ik bij zijde vloerkleden terecht. Ze trokken me enorm aan door hun exclusieve karakter. Echt een heel bijzonder item om in je huis te hebben dacht ik. Ik besloot om me in dit materiaal ook te gaan verdiepen.

Zijden is, net zoals wol, ook afkomstig van een dier. Ik had dit nooit geweten, maar zijden komt van de zijde rups. Het wordt dus gemaakt van insecten! Over het proces zal ik me niet al te veel loslaten, maar uiteindelijk wordt de rups geen vlinder maar een glanzend wit draadje. Deze mooie draadjes worden met elkaar verwezen en uiteindelijk vormt daar zich het tapijt. Zoals je waarschijnlijk weet is dit verwerkte materiaal heel fijn zacht en heeft het een mooie en nette glanzend voorkomen.
Ik was niet de enige met interesse in deze tapijten. Ze zijn namelijk erg populair! Dit komt door de prachtige patronen op de kleden. De dunne draadjes maken het namelijk mogelijk om gedetailleerd en sierlijk de vloerkleden te bewerken. Ook zijn ze erg populair door hun lange levensduur.  

Een zijden vloerkleed leek perfect voor mij. Ook gezien mijn ingerichte woonkamer. Alleen er was nog wel één ding die me tegen hield. De prijs. Zijde is ontzettend mooi, maar ook ontzettend duur. Een vloerkleed is altijd een grote investering, maar in dit geval wel een hele grote. Maar wel een hele mooie. Daarnaast sprak het wollen vloerkleed mij ook erg aan. Het zachte en wat ruwere karakter kon mijn woonkamer ook net die extra touch geven die hij nodig had. Een perfecte oplossing voor slaapkamer decoratie.

Na een tijdje in dubio te hebben gezeten, heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt. Ik liep door een vloerkledenwinkel en daar lag hij dan. Ik zag een kleed met precies de kleur, de stijl en het karakter waar ik naar zocht. En uiteindelijk bleek hij ook nog is van wol te zijn. Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe aanwinst, dus ik wil je meegeven: twijfel niet langer en kijk ook is naar een wollen of zijden vloerkleed!

wollen vloerkleed 2
Geverifieerd door MonsterInsights