Belangrijke tips voor het kopen van een eettafel

eettafel tips

Ben je van plan om een nieuwe eettafel te kopen? Je zult er al snel achter komen dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Tegenwoordig kun je tafels in alle soorten, vormen en uitvoeringen bestellen. Bovendien zijn er ook steeds meer bedrijven die maatwerkoplossingen bieden. Door het grote aanbod en wisselende trends, is het niet altijd gemakkelijk om een goede eettafel te vinden waar je lang plezier van kunt hebben. Je doet er daarom slim aan om vooraf rekening te houden met een aantal zaken. Wij vertellen hoe jij de perfecte eyecatcher in je woning het best tot z’n recht kunt laten komen. Lees je verder voor de eettafel tips?

Lees ook: Deze eetkamerstoelen heb ik gekozen

Kijk naar de ruimte

Laten we beginnen bij het begin. Het is belangrijk om naar de ruimte te kijken waar je de tafel wilt gaan plaatsen. Beschik je over een luxe, grote kamer? Probeer dan een groter model tafel te komen. Misschien kun je zelfs een groter model overwegen dan waar je in eerste instantie aan denkt. Grote eetkamertafels, voornamelijk met een rechthoekige vorm, passen bij uitstek in een grote ruimte. Het neemt een prominente plek in beslag in de kamer wat ook direct uitnodigt om met z’n allen aan tafel plaats te nemen en te borrelen tot in de late uurtjes. Bovendien kan het ook als thuiswerkplek gebruikt worden. Dat kan in deze onwerkelijke tijd nog wel van pas komen.

Eettafel tips

Kleine en smalle ruimtes zullen een beroep doen op je creativiteit. Je kunt een rechthoekige tafel kiezen en deze tegen de muur plaatsen, zodat er nog voldoende loopruimte overblijft rondom de tafel. Tips voor de eettafel: Interieurwinkels verkopen ook vaak functionele tafels die uitschuifbaar zijn. Als er visite over de vloer komt, kun je de tafel gemakkelijk uitschuiven. Dat is wel zo makkelijk! Let daarop bij het kopen van een eettafel.

Betontafels zijn populair

Je kunt veel inspiratie opdoen door te bladeren in woonbladen, door het bekijken van televisieprogramma’s over wonen & interieur, maar ook het inspiratieplatform Pinterest mag niet overgeslagen worden. Je ziet tegenwoordig steeds meer tafels met betonlook, en de verwachting is dat deze tafels voorlopig niet uit interieurland gaan verdwijnen. Een betontafel heeft een tijdloze en robuuste uitstraling. Hierdoor past deze tafel in vrijwel ieder interieur. Daarnaast kun je bij de meeste leveranciers terecht voor maatwerkoplossingen, zodat er altijd wel een tafel (met zelfgekozen onderstel) geleverd kan worden in het gewenste formaat. Succes!

Geverifieerd door MonsterInsights