Deze eetkamerstoelen heb ik gekozen

by Mariska

Sinds september woon ik in Enschede en als ik me bedenk dat dit alweer bijna een half jaar is, dan weet ik niet waar de tijd is gebleven. Zó snel is het gegaan. Maar gelukkig heb ik het nog steeds naar mijn zin dus dat gaat helemaal goed. Nog steeds ben ik bezig mijn appartement stapje bij stapje op te knappen. Helemaal naar wens natuurlijk. Eindelijk heb ik ook eetkamerstoelen die ik mooi vind staan in mijn interieur. Ik ga de eetkamerstoelen die ik heb laten zien, samen met mijn ronde eettafel en het ronde kleed op de vloer.

Lees ook: In Enschede wonen, dit is waarom ik dat graag wil

Deze eetkamerstoelen zijn het geworden

Al in mijn vorige woning kocht ik een ronde eettafel omdat ik een heel klein huis had. Een ronde eettafel zou daarom beter passen qua formaat en dat was ook zo. Goede keuze gemaakt dus! Nu in mijn nieuwe woning wilde ik bijpassende eetkamerstoelen en een mooi rond vloerkleed.

De tafel zelf vind ik vrij neutraal. Een witte kruispoot met een houtachtig tafelblad. Eigenlijk past daar veel bij qua kleur en daarom koos ik mooie bruine, lederachtige eetkamerstoelen. Donkerder dan het tafelblad in verband met het contrast en een zwarte stalen poot. Naar mijn idee geen stoel die standaard is.

Mijn interieur zou ik industrieel noemen. Ik heb voor de rest veel zwart, hout en bijvoorbeeld een crème kleurige visgraatvloer. Wellicht dat ik van mijn eettafel de witte kruispoot ook nog zwart ga spuiten. Dit witte vind ik heel mooi, maar het zwarte vind ik eigenlijk misschien net iets mooier en beter staan bij de rest van mijn interieur.

Hoe kies je de juiste eetkamerstoelen?

Dat is natuurlijk net wat je zelf wilt. Ik zou zeker kijken naar de vorm en uiteraard ook de kleur van de rest van je interieur. Er is geen goed of fout qua combinatie vind ik. Iedereen heeft een andere smaak. Maar de hoogte van de stoelen, de vorm en het gewicht dat zij kunnen dragen is wel iets om rekening mee te houden.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?