De producten en tools die ik gebruik met mijn dunne haar

by Mariska

Zoals bekend ondertussen heb ik Alopecia Androgenetica. Mijn haar is dus enorm dun en vooral mijn kruin, de zijkanten en bovenop kun je vaak mijn hoofdhuid zien. Niet heel erg leuk, maar gelukkig heb ik als het nodig is een heel erg mooi haarstuk. Maar welke producten en tools gebruik ik nog meer met mijn dunne haar door Alopecia?

Lees ook: Alopecia Androgenetica, hoe heb ik dit ontdekt?

Met mijn dunne haar gebruik ik deze producten en tools

dunne haar producten

Al eerder heb ik geschreven over Alopecia en mijn dunne haar. Nu even een update met de producten en tools die ik hiervoor gebruik. En als ik een avondje uit ga hoe ik dat dan aanpak.

Krultang

Als allereerst gebruik ik heel graag een krultang . Rowenta en Babyliss Pro hebben bijvoorbeeld goede varianten die wat luxer zijn en vaak net wat beter (en minder schadelijk) zijn voor je haar. Dat moet ook, anders blijft er op een gegeven moment niets meer over van je haarstuk en je eigen haar door de hitte en minder goed gebruik. Letten op de temperatuur is ook een heel belangrijk ding.

Uitgroeispray

Met mijn dunne haar is het eigenlijk ook belangrijk om uitgroeispray te gebruiken. Dit is een spray die je eigenlijk gebruikt om je uitgroei minder zichtbaar te maken, maar ik gebruik het om mijn hoofdhuid minder zichtbaar te maken. Allereerst zorg ik dat mijn haarstuk goed op mijn hoofd zit bevestigd en in model zit, daarna gebruik ik de uitgroeispray om de plekken van mijn hoofdhuid te bedekken.

Haarlak

Haarlak is met het dunne haar in combinatie met het haarstuk ook enorm belangrijk. Het haarstuk bevestig je met klipjes op/in je eigen haar dus dat moet goed vast zitten. Haar is vaak vrij glad, dus op de punten waar het klipje komt kun je een plukje haar nemen en dit een beetje ‘op tisten’ zodat er wat meer houvast ontstaat. Vervolgens kun je hier wat haarlak inspuiten en wachten tot dat is opgedroogd. Op die manier blijf je haarstuk écht goed zitten. Het beste is om extra stevige haarlak te gebruiken.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?