Een verstopt oor zelf verhelpen doe je zo

by Mariska

Tijdens de crisis was mijn linkeroor ineens een beetje verstopt. Eerst een klein beetje, maar later was hij ineens helemaal dicht. Niet goed, dus ik belde de dokter of ik het bij de dokter kon laten uitspuiten. Dat kon niet, ik moest mijn verstopte oor zelf oplossen met lauw water. Nou, leuk, maar hoe doe je dat precies? Het leek me wel handig om erover te schrijven mocht het jou bijvoorbeeld overkomen. Een verstopt oor zelf verhelpen , wat heb je nodig en hoe doe je dit?

Lees ook: De beautyproducten zijn dichterbij dank je denkt

Een verstopt oor zelf oplossen

Allereerst heb ik een aantal keer een beetje olijfolie in mijn oor gedaan. Dit heb ik gedaan met een theelepel en die hoeveelheid in mijn oor gedaan. Mijn hoofd hield ik gekanteld, deed de olijfolie erin en sloot het af met een watje waar je een bolletje van maakt. Dit doe je om het oorsmeer (de prop die de boel blokkeert) wat zachter te maken zodat hij makkelijker weg te spoelen valt. Een Earclin Earshower voor volwassenen kun je bijvoorbeeld bij Holland & Barrett kopen.

Daarnaast heb ik bij de drogist een spuitje gehaald (die eigenlijk voor kinderen bedoelt is) om het daadwerkelijk uit te spuiten. Een andere optie was er op dat moment niet, dus om mijn verstopte oor zelf te verhelpen koos ik daarvoor. Met een dicht oor zitten is echt vreselijk irritant. Bij thuiskomst begon ik direct met de behandeling van mijn verstopte oor omdat ik er zo snel mogelijk af wilde zijn.

Het was niet 1 2 3 opgelost, maar uiteindelijk is het me dus wel gelukt. Ik goot een paar keer per dag olijfolie in mijn oor en sloot dat af met een stukje wattenschijf. Op die manier weekte ik het goed los, maar dus wel een paar keer per dag. Ook een paar keer per dag pakte ik een glas lauwwarm water en vulde het spuitje ermee. Boven de wastafel hield ik mijn hoofd gekanteld (naar rechts als je linkeroor verstopt zit) en spoot het water erin. Dit wordt gemengd met een beetje zeep (gaat automatisch in de spuit). Dit heb ik heel vaak herhaald. Op een gegeven moment had ik mijn verstopte oor dus zelf verholpen.

En verder?

Verder kocht ik nog de A. Vogel Oorspray om het ook goed te laten verlopen. Deze spray is goed om het oor te reinigen en voor overmatig oorsmeer. Deze heb ik nu een aantal keer gebruikt en ben er heel tevreden over. Doet niet pijn en is gemakkelijk te gebruiken. Dit gebruik ik nu ook elke dag om de kans te verminderen dat het oorsmeer weer een prop wordt en mijn oor wéér dicht gaat zitten.

TIP: Gebruik absoluut geen wattenstaafjes of andere smalle dingen, want dat kan de prop alleen maar naar achteren duwen.

Kan jij een verstopt oor zelf oplossen op deze manier denk je?

Lees ook:
Een thuis isolement zo voorkom je dat je eenzaam raakt
5 zomergeuren voor dames die je moet scoren

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?