DIY: sjaal maken

In deze koude periode van het jaar vind je overal mooie sjaals. Je vind ze in allerlei soorten en in allerlei maten. Zelf draag ik meestal gewoon een tunnelsjaal. Om het even kort uit te leggen wat dat is; die heeft geen einde en geen begin. Hij is gewoon helemaal rond en ik vind dat heerlijk zitten! Maar goed, er zijn dus pakketjes voor! Sjaal maken? Check dan dit pakket.

Sjaal maken

In dit pakket vind je een bol met daarin de garen / wol die je gebruikt, een naald om te haken en ook zit er aan de binnenkant van de verpakking een beschrijving om de sjaal te maken. Je moet er dus wel opletten dat je niet weggooit 😉 De haakbeschrijving is eigenlijk super simpel om te begrijpen. Naar mijn idee kan het dus ook niet mis gaan als je hier op af gaat.

Hierboven zie je dus de beschrijving van hoe het werkt en hoe jij je eigen sjaal kunt gaan maken. Leuk toch! Zelf ga ik de colsjaal maken omdat ik die het meeste draag. Dat vind ik persoonlijk ook het fijnste omdat je dan geen einde en geen begin hebt en dit dus niet aan elkaar hoeft te knopen. Je kunt hem meestal gewoon één keer omslaan en dan zit hij goed. Grijs vind ik trouwens ook een leuke kleur omdat je die goed kunt combineren aangezien grijs een vrij simpele kleur is.

Mocht je liever niet die colsjaal willen die ik net omschreef, dan is er ook nog een andere mogelijkheid. Dat vind je ook op de werkomschrijving en dat is de sjaal kraag. Dan maak je beide uiteinden uiteindelijk niet aan elkaar vast en kun je er iets anders moois van maken.

Op dit moment ben ik zelf nog niet begonnen met de colsjaal te maken, maar dat ga ik binnenkort zeker weten doen. Vroeger ben ik trouwens veel met dit soort dingen bezig geweest. Toen mijn oma nog leefde ging ze mij altijd leren breien en dat vond ze prachtig! Zelf breide ze altijd van de wollen sokken voor mijn vader bijvoorbeeld en vroeger wel eens kleding voor ons toen we nog klein waren. Daarom ga ik dit ook maken. Ik vind het helemaal leuk!

Deze kleuren acryl garen kreeg ik er trouwens ook bij! Met deze garen kun je een lijn maken met vlaggetjes maar persoonlijk vind ik dat niet zo heel erg leuk. Ik denk dat ik deze garen voor iets anders ga gebruiken en er een ander project van ga maken. Met de kleuren zijn in ieder geval helemaal mijn stijl dus dat zal vast en zeker wel goed komen.

Deze artikelen zijn als het goed is nog steeds verkrijgbaar bij Kruidvat en/of Trekpleister. Mocht je dus net als ik graag zo’n sjaal willen maken dan kun je daar kijken!

Hebben jullie wel eens zelf dingen gemaakt door te breien of te haken?

[ontvangen ter review review=””]
Dit artikel kan affiliate links bevatten die vooraf niet bekend waren bij het maken van deze blogpost.
Share:

11 Reacties

 1. 12 december 2014 / 11:42

  Ik weet niet of ik er nu het geduld voor zou hebben, vroeger haakte ik weleens. Breien nooit eerder gedaan, zou het weleens willen proberen!

 2. 8 december 2014 / 14:02

  Het ziet er heel leuk uit maar ik zou er toch het geduld niet voor hebben. In een tiental pogen probeerde mijn mama me te leren breien maar het was dus echt niks voor mij haha.

 3. 7 december 2014 / 09:55

  Leuke sjaal! Maar ik kan niet breien of haken :-(. Binnenkort bij een vriendin een lesje volgen :-).
  Lieve EL heeft een blog geschreven over Tutorial: Kerstboom vilt ★

 4. 6 december 2014 / 18:41

  Leuk! Vind zelf dat breien wat sneller gaat maar voor mensen die nog niet (zo) bekend zijn met handwerken is dit el een leuk pakketje ja! En zelf vind ik grijs ook fijn, past overal wel bij!
  Lieve Inge heeft een blog geschreven over De aanloop naar Zweedse kerst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *