Dit zijn de 4 beste keukentrends voor 2022

interior of stylish kitchen in modern apartment

Ben je toe aan een upgrade voor je keuken? Wanneer je op zoek gaat naar leuke interieur ideeën voor de keuken zul je erachter komen dat je veel keuze hebt. Hoe maak je dan de juiste beslissing? Geen paniek; wij hebben namelijk voor jou de beste keukentrends voor 2022 op een rijtje gezet. Wie weet staat er voor jou iets tussen!

Lees ook: Een kleine keuken, mijn ervaring en tips

Open leefkeuken

We zien het al jaren voorbij komen, maar de leefkeuken blijft een prominente plek innemen wanneer het gaat om keukentrends. Mocht je van plan zijn een nieuwe keuken aan te schaffen dan kun je bekijken of het mogelijk is om je keuken zo te verbouwen dat je er een mooie, open keuken van kunt maken. Kies vervolgens voor een kookeiland en/of een grote, robuuste eettafel zodat je met je hele gezin uitgebreid kunt tafelen. In tijden van minder sociale contacten is dit echt een uitkomst gebleken en daarom is de leefkeuken nog steeds erg populair.

De kleur zwart

Vroeger zou je waarschijnlijk raar zijn aangekeken wanneer je de kleur zwart in je keuken zou doorvoeren, maar het is op dit moment erg populair. Dit zal ook in het nieuwe jaar weer het geval zijn. Niet alleen met matzwarte keukenkastjes en zwarte tegels aan de achterwand steel jij de show in 2022, maar ook een zwarte kraan en keukenapparaten zijn niet meer weg te denken. Maak het helemaal af door ook mooie zwarte pannen, servies en bestek aan te schaffen en dit te matchen met de rest van het geheel.

Minimalistisch

beste keukentrends 2022
Photo by Pavel Danilyuk on Pexels.com

Het is steeds meer in trek om een minimalistische stijl door te voeren in het interieur en dit geldt ook voor de keuken. Hoe pak je dat nou het beste aan? Het slimste is om een rustige basis te creëren met natuurlijke materialen zoals lichte houtsoorten of natuursteen met een zachte look. Als je daarnaast op zoek bent naar kleuren voor op de muur of voor de tegels kun je het beste gaan voor grijs- of pasteltinten. Ook zorg je ervoor dat je je keukenbenodigdheden netjes hebt opgeborgen voor een zo rustig mogelijk geheel. Creëer daarom voldoende opbergruimte in je keuken.

Comfort

Anno 2022 is ultiem comfort niet meer weg te denken in onze keukens. Mocht je budget het toelaten, zorg dan dat je keuken helemaal is voorzien van de handigste snufjes. Denk dan aan push-open deurtjes en lades, een aanrecht op de ideale hoogte en aan bijvoorbeeld verlichting die je kunt dimmen naar gelang de situatie en stemming. Daarnaast wil je natuurlijk de mooiste keukenapparatuur hebben, zoals een vaatwasser, keukenmachine, koffiemachine en een smartfryer.

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook