Een kleine keuken, mijn ervaring en tips

by Mariska

In mijn appartement heb ik gelukkig een keuken apart van mijn woonkamer. In mijn vorige appartement was dat niet zo en dat vond ik heel vervelend. Als je binnenkwam kwam je direct in de keuken terecht waardoor het er al snel heel rommelig uit zag. Nu heb ik dus apart een keuken en een woonkamer. Echter is het wel een redelijk kleine keuken waar ik zelfs mijn wasmachine moest neerzetten omdat er ergens anders geen aansluiting is in de woning. Ik vertel meer over mijn kleine keuken en mijn ervaring ermee en hoe het in te richten.

Lees ook: Koffiepads: niet meer weg te denken

Kleine keuken, mijn ervaring

kleine keuken mijn ervaring
Photo by Greta Hoffman on Pexels.com

Ik ben bezig met een home make-over en de keuken komt hoe dan ook aan de beurt. Een SieMatic keuken of een design keuken zou ik echt heel erg graag willen, maar daar is het te klein voor. Al weet ik wel dat je keukens ook op maat kunt laten maken. En dan kiezen voor een kleine keuken zoals ik nu heb, met wel de mooie kleuren en materialen die jezelf erg mooi vindt. Nu huur ik mijn appartement dus dat is helaas niet te doen. Je moet dan namelijk de originele keuken weer terugplaatsen op het moment dat je besluit te verhuizen. Maar wat heb ik nu dan allemaal in mijn keuken?

Mijn beste aankoop: de kleine vaatwasser

De beste aankoop die ik heb gedaan vorig jaar is een kleine vaatwasser. Zo’n een die je boven op de wasmachine kunt neerzetten en perfect is voor een klein huishouden. Elke dag afwassen of direct de vieze vaat afspoelen en afwassen en weer terug in de kast zetten is aan mij niet besteed. Eigenlijk had ik er nooit bij nagedacht maar mijn buurvrouw kwam met de tip. Nog nooit een seconde spijt van gehad. Alle vaat direct in de vaatwasser en dan oogt het ook weer netjes. Je zit dan niet tegen de vieze vaat aan te kijken en een opgeruimd huis geeft toch een fijner gevoel.

Stapelen

De apparatuur heb ik wel moeten stapelen om alles in de ruimte te krijgen. Om je even een een idee te geven: mijn vaatwasser staat bovenop mijn wasmachine en mijn magnetron staat bovenop mijn koel- vriescombinatie. De vaatwasser en de was- droog combinatie moest wel op die plek staan, omdat ik alleen daar een afvoer heb voor de wasmachine en de vaatwasser. Al moet ik qua afvoerslang wel steeds opletten dat ik de juiste afvoerslang in de afvoer heb zitten, anders gaat het fout. Tot nu toe gaat dat prima met voor de toevoerslangen van beide apparaten een ‘splitter’ op de hoofdkraan.

Ergens vind ik het best vervelend maar je wordt er ook wel creatief door. En ik ben maar alleen dus zoveel ruimte heb ik nou ook weer niet nodig natuurlijk. Mijn fornuis met een oven staat er zelfs ook nog bij dus je kunt wel zeggen dat ik vrij compleet ben qua apparatuur.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?