FilmBox Maandelijkse Highlights Januari

filmbox highlights

Al enige tijd krijg ik regelmatig mails over FilmBox in mijn mail en omdat ik meer ga delen voor de 30 plusvrouw (niet alleen beauty en lifestyle), vond ik dit ook wel leuk om te delen. Er zijn genoeg lezers die FilmBox gebruiken én die van series en films houden. Daarom hierbij de FilmBox highlights van januari 2022.

Lees ook: Gekeken op Videoland: Ronnie voor altijd samen

FilmBox januari highlights

Hieronder heb ik de highlights van de FilmBox januari voor je! Het zijn verschillende genres, dus er zit vast wel iets voor je bij, gok ik.

THE LAST RIGHT – Première maandag 31 januari om 20.30 uur

TLR%202

Genre: Komedie, drama
Regisseur: Aoife Crehan
Cast: Michiel Huisman, Niamh Algar, Clare Barrett, Samuel Bottomley

Geestige en hartverwarmende roadmovie met Michiel Huisman in de hoofrol. Twee eigengereide broers komen nader tot elkaar tijdens een roadtrip dwars door het schitterende Ierland. Met een ecologische verantwoorde kartonnen lijkkist op het dak van de auto zijn ze op weg naar de laatste rustplaats van een eenzame man.

De succesvolle advocaat Daniel Murphy (Michiel Huisman) reist vanuit Boston terug naar Ierland voor de begrafenis van zijn moeder. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden krijgt hij niet alleen de verantwoordelijkheid voor zijn autistische broer Louis, maar ook voor het lichaam van de man die naast hem in het vliegtuig zat. Aangespoord door zijn broer Louis en de pittige jonge begrafenisondernemer Mary begint hij aan een doldwaze autorit dwars door Ierland om de onbekende man te kunnen begraven, op de hielen gezeten door de politie (Colm Meany).

BACURAU – Première maandag 10 januari om 20.30 uur

BACURAU 2

Genre: avontuur, horror, mysterie
Regisseur: Juliano Dornelles, Kleber Mendonça Filho
Cast: Bárbara Colen, Thomas Aquino, Silvero Pereira

Een orginele productie met een bijzondere mix van futuristische western, horror en sciencefiction. De filmhuisfilm won vorig jaar de juryprijs in Cannes. In een afgelegen Braziliaanse hechte gemeenschap spelen zich vreemde gebeurtenissen af. Plotseling is het dorp van alle navigatiesystemen verdwenen en is door de lokale overheid de watertoegang afgesneden. De opstandige dorpelingen trekken alles uit de kast om hun plek te verdedigen als later blijkt dat ze worden bedreigd door Westerse sportjagers.

Na de dood van haar oma Carmelita, keert kleindochter Teresa voor de begrafenis terug naar het geboortedorp Bacurau in het afgelegen droge Noord-Oosten van Brazilië. De lokale bewoners vormen een hechte en kleurrijke gemeenschap. Als ze erachter komen dat hun woonplaats is verdwenen van alle navigatiesystemen en ook de telefoonverbindingen niet meer werken, ontstaat er veel onrust. Het blijkt de voorbode van vreemde gebeurtenissen, bedoeld om onder de radar te blijven.

THE BACHELORS – Première maandag 17 januari om 20.30 uur

Still%201

Genre: Drama, komedie
Regisseur: Kurt Voelker
Cast: J.K. Simmons, Julie Delpy, Josh Wiggins, Odeya Rush

Komedie-drama met een sterke hoofdrol van de bekende acteur J.K. Simmons en Julie Delpy over het verlies van een dierbare en het rouwproces.

Na de dood van zijn vrouw trekt de depressieve weduwnaar Bill Ponder (J.K. Simmons) naar de grote stad. Samen met zijn zeventienjarige zoon Wes wil hij met een schone lei beginnen. Met vallen en opstaan proberen ze hun ontwortelde leven weer op de rails te krijgen. Maar ondanks alle pijn, loert er voor allebei een nieuwe liefde om de hoek. Wes raakt in de ban van Lacy, een introverte, enigmatische meid, en Bill valt voor Carine (Julie Delpy), een lerares Frans die haar eigen verleden meetorst. Relaties worden op de proef gesteld, ruzies en verzoeningen volgen elkaar in snel tempo op en gaandeweg ontdekken vader en zoon hun ware identiteit.

LYING & STEALING – Première maandag 24 januari om 20.30 uur

Lying%20and%20Stealing%201

Genre:  avontuur, thriller
Regisseur:  Matt Aselton
Cast: Theo James, Emily Ratajkowski, Fred Melamed

Kunstrover Ivan is van plan om te infiltreren en te stelen van de grootste verzamelaars uit Los Angeles. Wanneer Ivan een ambitieuze actrice ontmoet, voelt hij zich al snel aangetrokken tot haar. De twee werken vervolgens samen.

Playboy Ivan (Theo James) hopt van het ene highsocietyfeest naar het andere, waar hij zijn extreem rijke gastheren van waardevolle kunst berooft. Elyse (Emily Ratajkowski) begeeft zich in hetzelfde wereldje en verrijkt zich door de mensen die ze daar ontmoet op te lichten. De twee blijken één ding gemeen hebben: ze zijn beiden een fortuin schuldig aan het keiharde en gewetenloze onderwereld-kopstuk Dimitri. Ivan en Elyse zijn op elkaar aangewezen om van de gewelddadige crimineel af te komen en bedenken een gewaagd plan. Maar lukt het deze twee onbetrouwbare types om op elkaar vertrouwen?

Geverifieerd door MonsterInsights