Dierbaar assieraad van mijn oma

by Mariska

Assieraad van mijn oma! Mijn laatste oma overleed in 2004, april. Was nooit ziek, maar op een gegeven moment voelde ze zich niet lekker. Eigenlijk dachten we vanaf dat moment al dat er iets niet helemaal goed was. Ze werd opgenomen omdat ze vocht achter haar longen bleek te hebben en mocht uiteindelijk weer naar huis. Na een dag (geloof ik) werd ze weer opgenomen en bleek ze kanker te hebben. Helaas heeft ze nog maar een paar maanden geleefd vanaf toen. Ik wist direct zeker dat ik iets wilde hebben wat me aan haar zou blijven herinneren en koos voor een kettinkje met een hartjes collier, een assieraad. In dat collier heb ik as laten doen van mijn oma, bij het crematorium waar ze is gecremeerd. Dat niet alleen; ik heb gelukkig nog een verjaardagskaart bewaard van toen ik 18 werd. Nu ben ik inmiddels 31 en die kaart heeft al heel wat verhuizingen overleefd en gelukkig heb ik hem nog steeds. Ik geloof dat dit het meest dierbare is wat ik heb, samen in een hoekje met het engelenbeeld.

Assieraad van mijn oma

assieraad overleden persoon

Het hartjes collier, oftewel het assieraad, heb ik echt enorm lang iedere dag gedragen. Op een gegeven moment heb ik hem afgedaan en draag ik een andere ketting. Wel draag ik de ketting van mijn oma op bijvoorbeeld belangrijke dagen zoals Kerst. Dan is ze er toch een beetje bij. Dit sieraad heb ik bij het crematorium gekocht. Ook vind je onder andere assieraden bij UitvaartUniq . Mocht je zo’n sieraad willen dan kun je je altijd goed laten informeren in ieder geval. Dat heb ik destijds ook gedaan. Precies gevraagd hoe ze dat precies zouden gaan doen.

Dieren urnen

Ook vind je dierenurnen bij UitvaartUniq.nl. Ik moet zeggen dat ik dat vroeger heel erg raar vond. Wie zou nou een dier willen in een urn? Daar ben ik zeker op teruggekomen. Mijn zusje had een aantal jaar (haar eerste) kat met de naam Paddy. Superlief beest! Op een gegeven moment kwam hij niet meer terug en vonden wij hem aangereden langs de weg. Zo ontzettend sneu was dat. Mijn zusje was ervan overtuigd dat ze Paddy ook wilde laten cremeren en heeft dat dan ook gedaan. Hij heeft nu een mooi plekje bij haar thuis. Iets wat ik me jaren geleden niet kon voorstellen, maar nu zeker wel begrijp. Je bouwt echt een band op met een dier. Niet alleen voor katten trouwens, ook honden urnen bij UitvaartUniq.nl Ik begrijp nu dus absoluut als mensen dit doen en zal de laatste zijn die het niet begrijpt. Vaak wordt een hond of kat toch een belangrijk deel van het gezin en als het waren een extra kindje.

Vaak heb ik wel opmerkingen gekregen over het kettinkje dat ik met assieraad droeg. Dan waren het dingen als ‘dus als de rest van je familie overlijdt ga je hen er ook aanhangen?’ tot ‘ik vind het maar eng’. Ook heb ik ooit iemand gehad die achter mij aanzat en dacht dat ik al verkering had, omdat ik een hartje om mijn nek droeg. Heb toen uitgelegd hoe het zat en ik geloof dat die jongen er best een beetje van schrok. Snap ik :) Bij mij thuis heeft hij dus een heel mooi plekje gekregen, naast de kaart en de engel. Want mijn oma is nu een engel. En ik draag het in mijn assieraad bij me.

Lees ook:

Wat heb ik van mijn oma?
Kelly Family in Westfalenhalle Duitsland dé comeback!
Heb jij een telefoon bij je abonnement? Lees dit even!
Fotoboek van je mooiste foto’s als blogger

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?