Dé leukste geboortekaartjes met 2 voorbeelden

Dé leukste geboortekaartjes met 2 voorbeelden

Ben je op zoek naar écht de leukste geboortekaartjes die er zijn? Dat snap ik, je wil natuurlijk onvergetelijke geboortekaartjes maken voor de mooiste tijd uit je leven. Dan heb ik een aantal leuke tips voor je waar je wat aan gaat hebben. Kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet inmiddels. Je vindt hier 2 super schattige voorbeelden terug als voorbeeld. Dan heb je een beetje idee wat er vandaag de dag te vinden is aan de leukste geboortekaartjes.

De leukste geboortekaartjes zelf maken

Dé leukste geboortekaartjes met 2 voorbeelden

Het meest unieke én de leukste geboortekaartjes maak je nog steeds zelf. Dat heeft onder andere de reden dat je iets uniek hebt gemaakt en niet iets wat een ander ook al heeft. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten en lekker gaan knutselen. Je kunt hierin vaak een begin template kiezen, maar je kunt ook ‘from scratch’ beginnen. Dat wil zeggen dat je alles vanaf een blanco kaartje zelf ontwerpt. Kies je eigen themakleur, je eigen lettertype en ga hier de perfecte combinatie van maken zodat alles één geheel wordt.

Hierboven zie je 2 kaartjes waarvan je de binnenkant ook zelf kunt aanpassen. Kies voor iets minimalistisch zoals de bovenste blauwe geboortekaart of met iets meer zoals de onderste.

Kiezen voor een template

Als je het toch lastig vindt om helemaal zelf iets te bedenken, dan kun je bladeren tussen honderden, misschien wel duizenden designs. De 2 geboortekaartjes die ik laat zien zijn immers ook een bestaand template. Deze bestaande templates kun je helemaal naar wens aanpassen, maar ik kan me voorstellen dat het makkelijker is om zo te beginnen. Je krijgt nét iets meer inspiratie door verschillende kleuren en lettertypen bij elkaar te zijn qua combinatie.

De juiste kleuren kiezen

Specifiek geboortekaartjes jongen nodig? Het is niet meer zo dat je dan vanzelfsprekend kiest voor een blauw geboortekaartje. Het is natuurlijk wel mooi, maar tegenwoordig kunnen alle kleuren voor zowel jongetjes als meisjes. Het kaartje hierboven wat je ziet met het tijgertje, kan bijvoorbeeld voor zowel een jongen als een meisje.

Dat is net zo met het geboortekaartje in het donkerblauw met gouden accenten. Dit kan ook voor beiden. Als je een van de leukste geboortekaartjes wilt maken, ga er dan goed voor zitten en zoek eens een kleurencombinatie op internet op. Er zijn tal van websites zoals Kaartje2Go waar je een kleurenpalet kunt opzoeken die jou de inspiratie geeft voor de kleuren voor het geboortekaartje. Dat is ook zo met lettertype combinaties welke het beste bij elkaar passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *