Culinaire cosmetica – recepten voor huid & haar zelf maken door Susette Brabander

culinaire cosmetica recepten zelf maken

Culinaire cosmetica, hoe leuk klinkt dat? Dit was ook weer zo’n leuk persbericht van een interessant boek dat ik in mijn inbox ontving. Dit is het boek Culinaire Cosmetica geschreven door Susette Brabander. Denk hierbij aan recepten om zelf zeep te maken of je eigen haarmasker. Klinkt dit interessant? Lees dan even verder.

Culinaire cosmetica door Susette Brabander

Als je creatief bent en vaker zelf je eigen zeep maakt of je eigen haarmasker, dan is dit boek Culinaire Cosmetica wellicht iets voor jou. En als je dit nog niet vaker hebt gedaan is het natuurlijk ook leuk om eens te proberen. Met de recepten uit het boek Culinaire Cosmetica voor een stralende huid en glanzend haar kun je eigenlijk gelijk aan de slag. In het boek vind je heel veel tips, trics en natuurlijk ook recepten om zelf je eigen cosmetica producten te maken.

In het boek kun je zowel makkelijk en snel te maken recepten vinden, maar ook recepten die meer tijd kosten. Makkelijke recepten zijn bijvoorbeeld een aloë-vera conditioner of een honing gezichtsmasker. Als je wat meer tijd hebt of zin in meer uitdaging, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een arganolie dagcrème of een algen lichaamspakking of misschien wel een olijfolie zeep. Dat klinkt wel leuk om eens te doen!

Naast dat het leuk is om je eigen cosmetica producten te maken kan het je ook redelijk wat geld besparen. Het leuke en voor het handige hieraan is dat je veel van deze ingrediënten waarschijnlijk gewoon in huis hebt. Veel van de ingrediënten uit Culinaire Cosmetica vind je in je koelkast, fruitschaal, voorraadkast of als je die hebt, in je eigen kruidentuin. Misschien een leuk idee om een kruidentuintje aan te leggen als je die nog niet hebt :)

Naast deze ingrediënten die je dus heel makkelijk kunt verkrijgen kun je ook veel achtergrondinformatie vinden over de ingrediënten en de benodigdheden. Altijd leuk om zo wat meer kennis op te doen en natuurlijk wat meer informatie over de producten die je op je huid en in je haar smeert.

Info en verkrijgbaarheid

Culinaire Cosmetica van Susette Brabander is verkrijgbaar als e-book en als hardcover.

Lees ook:
Lush Retread haar conditioner
DIY Soap dead sea body scrub
Starskin VIP The Gold Mask (luxe!) review
Etos Colour Care lipstick in Candy Crush en La Vie En Rose

Geverifieerd door MonsterInsights