Cosmetica met shea butter, waarom dit goed is voor je haar

woman using hair brush

Cosmetica met shea butter is goed voor gebruik, maar shea butter heeft ook een hele goede werking. Dit zit in verschillende producten en in dit artikel ga ik uitleggen waarom cosmetica met shea butter goed is voor je lichaam. Het zal je ook verbazen waarvoor het allemaal goed is en in hoeveel producten het zit. Het heeft vooral veel goede eigenschappen voor het verzorgen van je gezicht en je haren. Je hebt shea butter dat is toegevoegd aan beauty producten, maar je hebt uiteraard ook pure shea butter.

Cosmetica met shea butter voor je haar

woman with glass of water after shower
Photo by Maria Orlova on Pexels.com

Bij cosmetica met shea butter kun je denken aan bijvoorbeeld body lotion, handcrème en douchegel. Daar wordt het vaak aan toegevoegd omdat het een goede werking heeft op je huid. Maar wat doet shea butter dan precies voor je haar en voor je huid? Lees mee als je dat wilt weten en ook geef ik je wat suggesties voor producten die het bevatten.

Voor nu ga ik me richten op shea butter in cosmetica voor het haar. Dit ingrediënt heeft de volgende positieve effecten op je haren en daarom zeker het proberen waard.

De pluspunten en werking van shea butter voor je haar

  1. je haarwortels worden gevoedt en draagt bij tot een betere haargroei
  2. het voedt je hoofdhuid en verwijderd eventuele schilfers, vooral als je een droge hoofdhuid hebt is dit natuurlijk heel fijn
  3. het zorgt ervoor dat je haar en hoofdhuid niet te vet worden en reguleert de hydratatie
  4. het verzorgt gespleten haarpunten en geeft je haar een mooie glans
  5. het zorgt voor een laagje over je haar dat beschermt tegen de schadelijke stralen van de zon
  6. het beschermt je haar in de winter tegen bijvoorbeeld de kou en de vochtigheid
  7. als je vaak een föhn of stijltang gebruikt dan is shea butter ook zeker aan te raden, omdat het je haren voedt en niet uitdroogt door de warmte

Tip: om je haar een extra boost te geven, zorg dan dat je een haarmasker met shea butter bij de hand hebt. Die geven je haar de verzorgende oppepper dat het nodig heeft!

Geverifieerd door MonsterInsights