Burnout, lockdown en avondklok, hoe ga ik ermee om?

burnout lockdown en avondklok

As we speak zit ik nog steeds thuis met een burnout. De lockdown is nog actief en ook de avondklok. Maar hoe ga ik hier precies mee om? Maakt het mijn klachten erger? Vermaak ik me wel of niet? Tijd voor een persoonlijke update op mijn blog om weer even van mij af te schrijven en wellicht iemand die in hetzelfde schuitje zit te helpen. Dit heb ik geschreven op 7 maart 2021 en is dus een momentopname.

Lees ook: Met een burnout thuis, een week verder. Hoe gaat het?

Burnout

Mijn burnout is verre weg van over en ik kijk nog steeds per dag hoe ik me voel en wat ik ga doen. Ben nog steeds vaak moe, heb (gelukkig wel iets minder dan in het begin) nog steeds last van hyperventilatie en gebruik medicatie. Het gebeurt vaak genoeg dat ik rond 8 uur in de ochtend mijn bed uitkom en een uur later of anderhalf uur weer een uur moet gaan slapen. Na dat uur slapen voel ik me vaak wel iets beter. Vanuit daar ga ik kijken wat ik ga doen. Naar de supermarkt, de kattenbak verschonen, een was draaien, bloggen of gewoon tv kijken. Vaak genoeg hoop ik dat ik me weer snel ‘normaal’ voel, maar dat is geen realistische gedachten. Ik moet het op zijn beloop laten, kijken wat ik wel kan doen en het nog steeds per dag bekijken. Ik heb laatst bijvoorbeeld na een maand pas weer auto gereden. Beste drempel met hyperventilatie enzo, maar het lukte! Nooit gedacht dat het überhaupt een drempel zou gaan worden om in de auto te stappen. Ik kies ervoor om het te doen omdat ik geen angst wil ontwikkelen dat ik het op een gegeven moment helemaal niet meer durf.

Lockdown

De lockdown vind ik wel vervelend, net zoals de rest van Nederland. Het is voor mij niet erger dan voor iemand anders. Zo ervaar ik het ook niet. Voor de ondernemers vind ik het echt verschrikkelijk en andere mensen die het hoe dan ook treft. Natuurlijk vind ik het niet leuk en mis ik sommige dingen. Ik ben niet zo een ‘ik ga een stuk wandelen’ type. Als ik eruit wil dan ga ik meestal een rondje tuincentrum, Action of een andere winkel zoals Ikea. Lekker rustig en op mijn gemak een rondje lopen. Dat mis ik wel dus ik zit vaker thuis dan als er geen lockdown was. Maar het is niet anders en ik word er niet perse slechter van.

Avondklok

Uiteraard snap ik dat de avondklok voor sommige mensen ook een heel ding is en vooral vervelend. Zelf merk ik er eigenlijk nagenoeg niks van. Tussen de tijden dat je binnen moet zijn ben ik sowieso al binnen, dus mij persoonlijk raakt dit niet. Als de avondklok weer verlengd gaat worden vind ik dat wel vervelend voor mensen die er wel heel erg veel moeite mee hebben. En laten we eerlijk zijn; een avondklok is wel een hele intense maatregel.

Dus wat mijn burnout betreft gaat het zijn gang. Ik kan niet zeggen of ik voor- of achteruit ga, maar ik vind zelf dat ik best wat kleine stapjes maak. En dat moet wel want ik wil dit natuurlijk niet heel erg lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *