Feestje organiseren thuis: hoe pak je dat goed aan?

young woman doing her facial skin care

Of het nu om je verjaardag, een jubileum of iets anders leuks gaat: het is gezellig om thuis een feestje te organiseren! Toch komen er ook altijd wel weer de nodige regelzaken bij kijken. Hoe meer mensen je hebt uitgenodigd, hoe belangrijker de voorbereidingen zijn. Hoe maak je zo’n feest tot een succes? Dit zijn onze tips! Een feestje organiseren is niet moeilijk en heel erg leuk!

Lees ook: 5x to do op Ibiza

Je outfit

Tijdens je feest sta je in het middelpunt van belangstelling. Dan is het natuurlijk wel mooi om er op je fraaist uit te zien! Een feest is daarom dé uitgelezen aangelegenheid om je beste outfit te dragen. Ga op zoek naar mooie broeken heren , in een leuke fit en met een goede kleur. Je kunt voor een spijkerbroek kiezen om het casual te houden, of juist denken aan een pantalon voor een nette look. Liever iets daartussenin? Dan is een chino een uitstekende keuze. Een leuk overhemd of een mooi shirt erbij, en een goed paar schoenen eronder – en je feestoutfit is gereed.

Hapjes en drankjes in huis

feestje organiseren thuis
Photo by Bich Tran on Pexels.com

Uiteraard wil je je gasten in de watten leggen. Zorg dat je genoeg hapjes en drankjes in huis haalt. Van koffie tot alcoholische versnaperingen, en van gebak tot snacks: je kunt beter te veel dan te weinig in huis halen. Zo gaat er niemand met honger of dorst weer naar huis toe!

In gesprek met alle gasten

Waar we na afloop van een feest vaak spijt van hebben? Dat we niet met iedereen hebben gepraat. Probeer hier op de avond zelf daarom wat extra rekening mee te houden. Blijf niet steeds met dezelfde persoon in gesprek – je kunt je na verloop van tijd prima excuseren om bij iemand anders te gaan staan. Het is immers jouw feestje!

Genoeg zitplaatsen

Als je flink wat gasten verwacht, is het soms noodzakelijk om je woonkamer een beetje om te bouwen. Zorg dat er voldoende zitplaatsen zijn, en dat iedereen die je verwacht een plekje heeft. Misschien kun je wel een extra eettafel regelen, evenals de stoelen om eromheen te plaatsen. Gaat dat überhaupt niet passen? Dan kun je er juist beter voor kiezen om er een staand feestje van te maken. Haal in dat geval je tafel en stoelen liever weg, zodat het voor iedereen meteen duidelijk is dat het de bedoeling is om te staan.

Buren inlichten

Nog een laatste tip: vergeet niet om de buren in te lichten! Het kan immers flink luid worden tijdens het feestje, zonder dat je het zelf direct in de gaten hebt. Ook wordt het vaak best laat  

op zo’n feestje. Door je buren vriendelijk te informeren over het feest, voorkomt dit hopelijk ergernissen. Al is het uiteraard geen vrijbrief om helemaal los te gaan – het blijft immers een feestje thuis. Maar je kunt er zo in ieder geval een gezellige avond van maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *