Deze blog aanbiedingen heb ik maar afgeslagen

aanbieding afslaan

Deze blog aanbiedingen heb ik maar afgeslagen

In de tijd dat ik blog heb ik al heel wat blog aanbiedingen afgeslagen. Ik maak er geen geheim van dat ik graag mijn inkomsten wil verhogen met mijn blog en dat lukt aardig moet ik zeggen. En nee, ik kan er nog lang niet van leven ;) Samenwerkingen vind ik hartstikke leuk en iedere keer als ik weer een email ontvang voor een leuke samenwerking, ben ik supertrots! Niet van elk aanbod word ik blij, maar ik denk dat je dat toch wel een beetje houdt. Het leek me wel eens leuk om in kaart te brengen welke aanbiedingen ik tot nu toe heb afgeslagen. Aanbiedingen die totaal geen toegevoegde waarde hadden (voor mij dan) of dingen die dusdanig laag qua prijs ben dat ik achter mijn laptop hard zit te lachen en mezelf afvraag of ze dit daadwerkelijk menen. Bedrijven onderschatten vaak het feit dat als jij een artikel over ze schrijft en links daarin verwerkt, ze eigenlijk altijd vindbaar en zichtbaar zijn op internet. Een magazine is namelijk te duur…

Foto: Shutterstock

Schrijven over 2 chokers t.w.v. €2,50 per stuk

Allereerst draag ik dit soort dingen niet, maar ik kan me voorstellen dat een bedrijf dat niet direct ziet aan mijn blog. Als je dan twee van deze chokers mag uitzoeken die €2,50 per stuk zijn én ze willen minimaal een stuk of twee links in een artikel. Nee, dank je wel. Dat loont toch niet? Ik bedoel ik kan mijn huur er niet van betalen en dit zijn gewoon geen prijzen die je voor reclame uitgeeft. Te bedenken dat het waarschijnlijk ook nog eens van eBay afkomt.

Een telefoonprovider die geen ‘gesponsord’ melding wil

Ook zoiets wat ik heb meegemaakt zo’n half jaar geleden. Ik werd benaderd door een dochteronderneming van een zeer groot (volgens mij wereldwijd) telecombedrijf. Dat merk vroeg mij of ik een artikel wilde schrijven met een paar links erin. We waren het eigenlijk direct eens over het tarief, maar toen puntje bij paaltje kwam mocht ik er niet bijzetten dat het gesponsord was. Toen brak mijn klomp! Waarom mag dat niet? Op tv hebben jullie toch ook reclames waarvan iedereen weet dat je ervoor betaald of niet? Het was ook echt een @bekendeprovider.com e-mailadres! Zeer onprofessioneel en ik wil daar geen zaken mee doen.

De eeuwige telefoonhoesjes en iPad hoezen

Deze heb jij vast ook wel eens meegemaakt. Nu heb ik absoluut geen hekel aan leuke telefoonhoesjes, begrijp me niet verkeerd, maar dit is allemaal wel heel erg makkelijk. Let maar eens op; veel van de aangeboden telefoonhoesjes vind je ook op eBay en Ali Express voor veel minder centjes. Ik snap heel goed dat je eraan wilt verdienen, maar dat vervolgens aan bloggers aanbieden voor minimaal 300 woorden en 3 follow links? Ga je heel erg hard schamen. In een hoekje. Oh, en bedenk er zelf even bij als medewerker of jij daar voor aan het werk wil gaan. Nee, ik denk het ook niet.

Producten die je mag testen maar zelf moet kopen

Ook zoiets! Ik kreeg ooit een mail van een relatief onbekend merk verzorgingsproducten. In mijn ogen onbekend, ik had er nog nooit van gehoord. Of ik het leuk vond om van een bepaalde lijn producten te testen? Dus ik ging even kijken op de website en het leek me inderdaad erg leuk. Ik mailde terug met de vraag wat ik precies mocht uitzoeken en toen kwam het; ik mocht producten uitzoeken en kon deze ZELF AANSCHAFFEN met 40% korting. Nu ben ik echt niet ondankbaar hoor, maar ik heb vriendelijk bedankt. Als jij reclame wilt maken dan vind ik dat je zelf producten ter beschikking moet stellen en niet op deze manier. Net als dat je shoptegoed krijgt van €100,00 en alles op de website niet onder de €150,00 is. Dikke doei.

Een review schrijven voor ik de producten had ontvangen

Deze was ik bijna vergeten, maar ook hilarisch te noemen. Ik kreeg een mail of ik van een bekend merk in shampoo en haar producten, een aantal producten wilde ontvangen met daarbij een bon voor een spa die ik mocht weggeven. Op zich vond ik dat wel een leuk idee. Dus ik stuurde een mail terug en maandenlang hoorde ik niets. Na een paar maanden kreeg ik mail of ik de review al eens had geschreven, daar zaten ze op te wachten. Ik gaf vriendelijk aan dat ik echt geen review kan schrijven zonder de producten te testen, maar dat was apart. Ik kon toch een stuk schrijven over de producten en deze later te ontvangen? Weer zo’n geval van ‘wat denk jij in vredesnaam?’. Als een bedrijf zo met mij aan de haal gaat dan ben ik er al helemaal klaar mee.

Nog even een mening…

Dit zijn de aanbiedingen die ik heb gehad en waarvoor ik vriendelijk heb bedankt. Ik vind dat je zo niet om kan gaan met bloggers om maar goedkope reclame af te dwingen. Zelf heb ik een bepaald tarief die ik hanteer en een bedrijf kan daarmee akkoord gaan of niet. Als ik producten aangeboden krijg dan kijk ik uiteraard of ik deze ook daadwerkelijk zou gebruiken. Is het toegevoegde waarde voor mijn blog en mijzelf? Ook kijk ik wel een beetje naar de waarde van de producten. Sommige (lage) prijzen staan gewoon niet in verhouding tot het überhaupt al schrijven van een blogpost. Een bedrijf kan nog zo’n hoog bedrag voor een blogpost bieden, maar als ik er niet bij mag zetten dat het gesponsord is, dan houdt het op. Klaar, punt.

Lees ook:
Van die discussies over bloggen die altijd blijven
Minder werken? Hier liep ik tegenaan
doormariska.nl vanaf vandaag mijn bedrijf
6 tips om een goede product review te schrijven

Nu ben ik benieuwd naar jullie ervaringen. Wat zijn de raarste blog aanbiedingen die je hebt ontvangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *