Deze blog aanbiedingen heb ik maar afgeslagen

door Mariska

Deze blog aanbiedingen heb ik maar afgeslagen

In de tijd dat ik blog heb ik al heel wat blog aanbiedingen afgeslagen. Ik maak er geen geheim van dat ik graag mijn inkomsten wil verhogen met mijn blog en dat lukt aardig moet ik zeggen. En nee, ik kan er nog lang niet van leven 😉 Samenwerkingen vind ik hartstikke leuk en iedere keer als ik weer een email ontvang voor een leuke samenwerking, ben ik supertrots! Niet van elk aanbod word ik blij, maar ik denk dat je dat toch wel een beetje houdt. Het leek me wel eens leuk om in kaart te brengen welke aanbiedingen ik tot nu toe heb afgeslagen. Aanbiedingen die totaal geen toegevoegde waarde hadden (voor mij dan) of dingen die dusdanig laag qua prijs ben dat ik achter mijn laptop hard zit te lachen en mezelf afvraag of ze dit daadwerkelijk menen. Bedrijven onderschatten vaak het feit dat als jij een artikel over ze schrijft en links daarin verwerkt, ze eigenlijk altijd vindbaar en zichtbaar zijn op internet. Een magazine is namelijk te duur…

Foto: Shutterstock

Schrijven over 2 chokers t.w.v. €2,50 per stuk

Allereerst draag ik dit soort dingen niet, maar ik kan me voorstellen dat een bedrijf dat niet direct ziet aan mijn blog. Als je dan twee van deze chokers mag uitzoeken die €2,50 per stuk zijn én ze willen minimaal een stuk of twee links in een artikel. Nee, dank je wel. Dat loont toch niet? Ik bedoel ik kan mijn huur er niet van betalen en dit zijn gewoon geen prijzen die je voor reclame uitgeeft. Te bedenken dat het waarschijnlijk ook nog eens van eBay afkomt.

Een telefoonprovider die geen ‘gesponsord’ melding wil

Ook zoiets wat ik heb meegemaakt zo’n half jaar geleden. Ik werd benaderd door een dochteronderneming van een zeer groot (volgens mij wereldwijd) telecombedrijf. Dat merk vroeg mij of ik een artikel wilde schrijven met een paar links erin. We waren het eigenlijk direct eens over het tarief, maar toen puntje bij paaltje kwam mocht ik er niet bijzetten dat het gesponsord was. Toen brak mijn klomp! Waarom mag dat niet? Op tv hebben jullie toch ook reclames waarvan iedereen weet dat je ervoor betaald of niet? Het was ook echt een @bekendeprovider.com e-mailadres! Zeer onprofessioneel en ik wil daar geen zaken mee doen.

De eeuwige telefoonhoesjes en iPad hoezen

Deze heb jij vast ook wel eens meegemaakt. Nu heb ik absoluut geen hekel aan leuke telefoonhoesjes, begrijp me niet verkeerd, maar dit is allemaal wel heel erg makkelijk. Let maar eens op; veel van de aangeboden telefoonhoesjes vind je ook op eBay en Ali Express voor veel minder centjes. Ik snap heel goed dat je eraan wilt verdienen, maar dat vervolgens aan bloggers aanbieden voor minimaal 300 woorden en 3 follow links? Ga je heel erg hard schamen. In een hoekje. Oh, en bedenk er zelf even bij als medewerker of jij daar voor aan het werk wil gaan. Nee, ik denk het ook niet.

Producten die je mag testen maar zelf moet kopen

Ook zoiets! Ik kreeg ooit een mail van een relatief onbekend merk verzorgingsproducten. In mijn ogen onbekend, ik had er nog nooit van gehoord. Of ik het leuk vond om van een bepaalde lijn producten te testen? Dus ik ging even kijken op de website en het leek me inderdaad erg leuk. Ik mailde terug met de vraag wat ik precies mocht uitzoeken en toen kwam het; ik mocht producten uitzoeken en kon deze ZELF AANSCHAFFEN met 40% korting. Nu ben ik echt niet ondankbaar hoor, maar ik heb vriendelijk bedankt. Als jij reclame wilt maken dan vind ik dat je zelf producten ter beschikking moet stellen en niet op deze manier. Net als dat je shoptegoed krijgt van €100,00 en alles op de website niet onder de €150,00 is. Dikke doei.

Een review schrijven voor ik de producten had ontvangen

Deze was ik bijna vergeten, maar ook hilarisch te noemen. Ik kreeg een mail of ik van een bekend merk in shampoo en haar producten, een aantal producten wilde ontvangen met daarbij een bon voor een spa die ik mocht weggeven. Op zich vond ik dat wel een leuk idee. Dus ik stuurde een mail terug en maandenlang hoorde ik niets. Na een paar maanden kreeg ik mail of ik de review al eens had geschreven, daar zaten ze op te wachten. Ik gaf vriendelijk aan dat ik echt geen review kan schrijven zonder de producten te testen, maar dat was apart. Ik kon toch een stuk schrijven over de producten en deze later te ontvangen? Weer zo’n geval van ‘wat denk jij in vredesnaam?’. Als een bedrijf zo met mij aan de haal gaat dan ben ik er al helemaal klaar mee.

Nog even een mening…

Dit zijn de aanbiedingen die ik heb gehad en waarvoor ik vriendelijk heb bedankt. Ik vind dat je zo niet om kan gaan met bloggers om maar goedkope reclame af te dwingen. Zelf heb ik een bepaald tarief die ik hanteer en een bedrijf kan daarmee akkoord gaan of niet. Als ik producten aangeboden krijg dan kijk ik uiteraard of ik deze ook daadwerkelijk zou gebruiken. Is het toegevoegde waarde voor mijn blog en mijzelf? Ook kijk ik wel een beetje naar de waarde van de producten. Sommige (lage) prijzen staan gewoon niet in verhouding tot het überhaupt al schrijven van een blogpost. Een bedrijf kan nog zo’n hoog bedrag voor een blogpost bieden, maar als ik er niet bij mag zetten dat het gesponsord is, dan houdt het op. Klaar, punt.

Lees ook:
Van die discussies over bloggen die altijd blijven
Minder werken? Hier liep ik tegenaan
doormariska.nl vanaf vandaag mijn bedrijf
6 tips om een goede product review te schrijven

Nu ben ik benieuwd naar jullie ervaringen. Wat zijn de raarste blog aanbiedingen die je hebt ontvangen?

Gerelateerde artikelen

36 reacties

Mylene 7 februari 2017 - 16:51

Hahaha, eigenlijk is het niet om te lachen, maar het is toch lachwekkend en treurig wat bedrijven soms proberen. Vooral dat ze om een review vragen en dat je dan zelf de producten moet komen. Dat is eigenlijk best wel asociaal. “Je mag voor ons werken, maar je moet wel alles zelf betalen…”
Maar het ergste vind ik misschien wel als mensen daadwerkelijk ingaan op dit soort ‘aanbiedingen’. Daardoor denken bedrijven dat dit allemaal zomaar kan, helaas.

Reageer
Hennie 5 februari 2017 - 14:41

Ik moet zeggen dat ik één keer overstag (onlangs) ben gegaan voor een telefoonhoesjes bedrijf. Maar dat is omdat de financiële vergoeding erg goed was – ze gingen zonder morren akkoord met mijn tarief dat niet echt laag is – en ik er een erg leuke hoes zag, die al erg lang op mijn wishlist stond. Chokers draag ik niet. En hele goedkope zonnebrillen, waarvoor ik ook vaak word benaderd, ook niet. Bloggen is dan niet mijn baan, maar ik steek er wel bijna al mijn spaarzame vrije tijd in. En die tijd is ook kostbaar.

Reageer
Annette 3 februari 2017 - 18:24

Ja ik herken dit wel, toen ik 3 jaar geleden begon heb ik ook wel een telefoonhoesjes artikel en foto op canvas 🙂 ik vond het zo leuk dat ik werd gevraagd. Maar al doende leert men en ik ben inmiddels niet alleen ouder (ja, nog ouder hahaha) maar ook weer wijzer geworden.

Reageer
alexa 2 februari 2017 - 14:54

Ik heb ze allemaal meegemaakt en heb er echt zo’n hekel aan! Vooral die eeuwige telefoondingen maar vergeet ook zeker de canvasdoeken niet daar word ik ook echt mee doodgegooid. het idee is leuk maar niet vernieuwend. Dan maar geen samenwerking. Die telefoonprovider had ik laatst ook! maar moest met do-follow links. Heb hem even op zn rechten gewezen.. Ik had laatst ook iets van een mannen site maar ik mocht niet melden dat het om een samenwerking ging. Huh oke, nee dan geen interesse.

Reageer
Linda 2 februari 2017 - 07:52

Nu heb ik een bedrijf en geen blog. Maar ik merk het andersom wel, dat sommigen bloggers alleen uit zijn op gratis producten. Een keer iets op Instagram zetten en daarna hoor je nooit meer iets. In het begin was ik super blij met al die vragen om een review te schrijven maar inmiddels durf ik niet zo goed meer zomaar wat op te sturen… Maar hoe wijs je een beginnende blogger bijvoorbeeld af omdat je een blog niet bij je bedrijf vind passen, zonder iemand te beledigen?

Reageer
Michelle Tan 2 februari 2017 - 13:51

Heel herkenbaar Linda! Ik maak dit ook mee… Er zijn ook keren dat wij een hele pakket hebben opgestuurd en er nooit meer wat van horen.

Trouwens goed stuk Mariska. Goed om ook van jullie kant te bekijken. Win-Win situatie moet er zijn.
XO
Michelle

Reageer
lana 2 februari 2017 - 07:17

ik kreeg ooit een aanbod van een bedrijf die zwangerschapskledij en babykledij verkocht… ik ben 17 en nog nooit zwanger geweest… :p

Reageer
Anja 2 februari 2017 - 00:58

Ben nog niet zo lang geleden een nieuwe blog begonnen en heb nog geen ervaring met dit soort zaken, maar wel goed om hierop te letten. Ik zou vooral kijken of het aansluit bij mijn blog/mijn artikelen en of ik het product zelf handig/leuk vindt (of een van mijn gezinsleden). De reviews die ik nu heb geplaatst op mijn blog zijn van gewonnen of zelf gekochte producten 🙂

Reageer
Demi 1 februari 2017 - 22:27

Wauw, stuk voor stuk weer verhalen dat je denkt ‘is dit echt waar?!’. Ik moest bij sommige echt lachen, grappig om te zien hoe ver een blogger zou moeten gaan uit het oogpunt van het bedrijf. En €2,50 per stuk voor een blogpost? Voor €5 zou niemand er de moeite voor nemen, denk ik..

Reageer
Sarah 1 februari 2017 - 21:35

Heel herkenbaar! Als je weet hoeveel een advertentie of een advertorial kost, is het soms niet te begrijpen dat sommige bedrijven (ja, zelfs grote merken) zo’n returns voorstellen. Ik zeg ook vaak ‘nee’ tegen opdrachten die niet bij me passen of als ik de return niet in verhouding vind.
Ciao,
Sarah

Reageer
Edith Sofia 1 februari 2017 - 20:29

Hahaha wat een leuk artikel! Ik krijg ook soms aanbiedingen dat ik denk…

Reageer
Iris 1 februari 2017 - 20:08

Echt alles is helaas herkenbaar. Toevallig kreeg ik een paar dagen geleden nog een mail van een telecombedrijf. Ik zoek een relatief duur product uit (het kost ze verder toch niet, dus why the F not) en hoor vervolgens niets meer. Terwijl ik over twee weken waarschijnlijk bij andere bloggers wel goedkope hoesjes van dat bedrijf voorbij zie komen.

Jammer dat sommige bloggers geen nee durven te zeggen, dan blijven die bedrijven altijd wel misbruik maken denk ik.

Reageer
Hilde 1 februari 2017 - 20:05

Ik heb het gehad onlangs met een bedrijf die achteraf begon te mailen ( meerdere keren ) of ik de linkjes wel in do follow wilde aanpassen. Ik zei dat ik dat niet deed, en dat ze van te voren had moeten aangeven dat dat hun eisen waren, dan had ik het kunnen weigeren van te voren. Geld heb ik eigenlijk nog nooit gevraagd, durf ik niet zo goed. Chokers kap ik nu ook mee, mijn dochters zijn nu wel voorzien haha

Reageer
Fleur 1 februari 2017 - 20:03

Ooooh die telefoonhoesjes.. héél herkenbaar! En dat terwijl jij drie keer zo groot bent als ik ben.. Sommige bedrijven snappen het blijkbaar nog steeds niet! Goed dat je hier aandacht aan besteed en wie weet is het een eye-opener:).

Reageer
Linda | travellersoftheworld 1 februari 2017 - 19:44

Ik heb achteraf ook zo’n samenwerking gehad waarvan ik denk; zij hebben nu echt veel reclame en het heeft ze nauwelijks iets gekost, want ik mocht een vrij goedkoop product testen. heb er overigens geen heel artikel over gemaakt. Verder wel echt alleen nog maar leuke aanbiedingen gehad en wij gaan ook alleen in op samenwerkingen waar wij achter staan en aan gratis reclame doen we ook gewoon niet. Het vermelden is ook zo’n ding; dat moet je doen, dus waarom zou je als bedrijf eisen dat je dit niet mag doen?

Reageer
Chantal 1 februari 2017 - 19:18

Poe poe wat gedoe toch eigenlijk allemaal. Ik ben pas begonnen en ik vind het best nog wel een lastig om het kaf van het koren te scheiden. Maar bedankt voor je verhaal, hier kan ik zelf zeker op in spelen.

Reageer
Laura 1 februari 2017 - 23:43

Precies dat.
Ik ben zelf ook nog niet zo bekend en weet niet precies hoe ik alles nog moet aanpakken maar van sommige berichten gaat mijn hoofd wel tollen

Reageer
Denise 1 februari 2017 - 18:34

Hahaha een heel herkenbaar artikel. Heel toevallig heb ik nu wel een samenwerking met een telefoonhoesjes bedrijf lopen. Maar dat komt ook puur omdat ik nèt een nieuwe telefoon heb en daar echt leuke hoesjes heb gezien. Dan schrijf ik gewoon een artikel over mijn nieuwe telefoon ipv alleen over het hoesje haha. Maar ik heb dan ook al heel wat telefoonhoesjes afgeslagen. Ik snap soms ook echt niet waar bedrijven het lef vandaan halen om zo bizarre voorstellen te doen als ‘ eerst review dan producten’ of ‘ je krijgt korting’. Ik heb dat soort dingen ook wel eens meegemaakt en snap dat echt niet. Wat ik ook stom vindt is als een bedrijf je mailt, jij enthousiast reageert en ze dan opeens niet willen zonder dat er überhaupt nog over een bedrag oid is gesproken. Waarom mail je me dan?!

Reageer
Helen 1 februari 2017 - 18:05

Goed artikel!
Omdat vaak beginnende bloggers toch ingaan op deze lokkertjes blijven bedrijven het maar proberen.. 🙁

Mijn meest gruwelijke toppunt heb ik trouwens twee weken geleden meegemaakt.
Bedrijf A wilde niet met me samenwerken want mijn prijs was te hoog, even goede vrienden. Bedrijf B verkocht dezelfde producten en wilde ook samenwerken, hier vloeide een mooie samenwerking uit voort.
Mijn klomp brak toen bedrijf A zonder toestemming mijn foto’s (die ik dus voor bedrijf B gemaakt had!) pikte en gebruikte voor een campagne op social media.
Heb nu een openstaande factuur waar ze niet op reageren.. drama drama..

Reageer
Mariska 1 februari 2017 - 18:11

Een openstaande factuur wegens het gebruiken van je foto’s bedoel je? Dat is inderdaad gewoon niet normaal dat dit zo gebeurt. Bah!

Reageer
Helen 1 februari 2017 - 18:16

Ja omdat ze mijn foto hebben gebruikt voor een winactie campagne..
Heb ik overigens nog nooit eerder een factuur voor gestuurd . Maar nu was de maat wel vol omdat ze niet met me wilde samenwerken maar wel mijn foto’s gratis willen gebruiken snapje 😉

Reageer
Manon 1 februari 2017 - 17:10

Ja die telefoonhoesjes komen mij de strot ook wel een beetje uit, terwijl ik echt hoesjes verslaafd ben

Reageer
Dalinka 1 februari 2017 - 16:20

Die eeuwige telefoonhoesjes inderdaad. Hoeveel mailtjes ik wel niet ontvangen heb van dit soort bedrijven. Ik heb het 1 keer gedaan, omdat ik vond dat ze unieke hoesjes hadden, maar ik heb er geen heel artikel aan gewijd. Dat vind ik zelf namelijk ook totaal niet interessant om bij anderen te lezen.
En ik check altijd van te voren hoe duur de producten zijn als ze een shoptegoed aanbieden. Ik wil geen geld bijleggen. Dan schrijf je een artikel voor ze met links erin en betaal je ze ook nog. Nee, zo werkt het niet. En met 40% korting shoppen vind ik al helemaal belachelijk en vind ik ook echt niet kunnen.

Reageer
Julie 1 februari 2017 - 11:59

Sommige dingen vind ik wel leuk om te doen. Zo kreeg ik shop te goed om een horloge uit te zoeken, maar ik kon ze ook echt gratis kiezen, want het bedrag was hoog genoeg om er eentje uit te kiezen. Wel haat ik van die blogposts die alleen maar gesponsord zijn over dingen die niets met de blog te maken hebben. Kreukvrije hemden, vloeren, behang… En dat allemaal op een beauty blog? Als je ooit eens één keer zo’n artikel schrijft kan ik het snappen, maar niet als het alles begint te overheersen! 🙂

Reageer
Ricardo 1 februari 2017 - 11:42

Zo is er een bedrijf die vorig jaar zowat iedere blogger een gratis product liet uitzoeken, daarover liet schrijven, soms wel vaker dan een keer en eind van het jaar ineens besloot dat het toch niet zo lucratief was en nu alleen nog maar met de mensen samenwerken die in hun mening goede artikelen en foto’s leveren.
Dat werd dus gewoon even naar elke blogger die iets voor ze had gedaan gemaild, lekker ondankbaar en grof.

De andere bloggers mogen wel weer mailen voor een samenwerking maar niet meer gratis uitzoeken, nee met maar liefst 50% korting mag je dan het product aanschaffen en wel lekker hun promoten met linkjes enzo.

Ik stond echt te koken van woede toen ik het las.

Reageer
Nienke 1 februari 2017 - 20:14

Klinkt heel erg bekend in de oren! Hetzelfde verhaal. Ik vraag me af of we het over dezelfde shop hebben, haha. Ik denk ook Toedels met die 50% korting.

Reageer
Daphne 1 februari 2017 - 11:34

Haha heel herkenbaar, maar wat ik ook jammer vind is dat PR-bureaus (of tussenpartijen) geen onderscheid meer maken in welke bloggers allemaal over wat mogen schrijven. Ik zie per week zoveel dezelfde artikelen, en heb mezelf er helaas op betrapt dat ik er voor aankomende vrijdag ook eentje online heb staan die inmiddels al door heel veel collega-bloggers is geschreven. Maar ach, zolang ik erachter sta, vind ik het prima!

Reageer
Joyce - LemonyLifeNL 1 februari 2017 - 11:02

Dit zijn inderdaad van die dingen waar je echt verbaasd van zit te kijken!

Reageer
Melissa 1 februari 2017 - 10:41

Ik herken dit ZO ERG. Opzich probeer ik altijd te denken: wat leuk dat ze geïnteresseerd zijn in onze blog en ga ik van het positieve uit, maar sommigen maken er echt een gênant moment voor zichzelf van haha. 15 euro voor een artikel. Inderdaad, zelf producten betalen, 6 weken later pas iets opsturen, verduisterende gordijnen voor mijn dakraam die ik niet heb. Tja…

Reageer
priscilla 1 februari 2017 - 09:59

Haha dit is zo herkenbaar! Gelukkig zijn er ook heel veel leuke samenwerkingen 🙂

Reageer
Marsha 1 februari 2017 - 08:36

Hahahaha wat een super leuk en origineel artikel! Ik heb ook echt een paar hele rare mailtjes gehad voor samenwerkingen.

Reageer
Kim 1 februari 2017 - 08:01

Een artikel met linkjes waar je dan een bedrag voor krijgt en vervolgens niks meer laten horen, waarschijnlijk door NO-follow

Reageer
Susan 1 februari 2017 - 07:53

Leuk om te lezen! Ik heb aan het begin ook een samenwerking met telefoonhoesjes gehad, maar heb ondertussen alweer meerdere vragen gehad. 1 keer is genoeg, wat heeft een mens aan 20 telefoonhoesjes haha! Bedrijven doen soms ook echt rare dingen hoor.

Reageer
Eveline Fleur 1 februari 2017 - 07:12

Wat een leuk artikel en wat zitten er toch rare bedrijven tussen! Gelukkig zijn er zat leuke bedrijven waar je wel leuk mee samen kunt werken. 🙂

Reageer
Romy 1 februari 2017 - 06:50

Wat leuk dat je hier een artikel over hebt geschreven! Ik geloof inderdaad dat je als blogger regelmatig de raarste aanbiedingen krijgt, soms zelfs te hilarisch voor woorden. Die review zonder het product te hebben ontvangen bijvoorbeeld…haha, what were they thinking! Ik heb nog niet zo heel veel aanbiedingen gehad, maar de raarste is een aanbod voor een artikel over een casino, dat perfect bij mijn blog zou passen. Ehm, juist…

Reageer
Nicole 1 februari 2017 - 06:32

Mijn eerste samenwerking was met de telefoonhoesjes, vond het een leuke samenwerking maar zoek het niet op want je vind minimaal 200 artikelen op Google

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.