3 inspirerende tips voor het gezellig inrichten van je badkamer

by Mariska

Zelf heb ik een kleine badkamer, maar toch heb ik het wel gezellig ingericht. Al zeg ik het zelf. Nu is dat ook niet zo lastig, mijn badkamer gezellig inrichten?, omdat ik geen rekening hoef te houden met huisgenoten. Heel fijn, alles in mijn eigen smaak! Om jou direct inspiratie te geven ga ik je 3 tips geven om jouw badkamer gezellig in te richten. Je komt er immers elke dag dus mag het heel gezellig ogen, toch?

Badkamer gezellig inrichten

Het bad

Als je een mooi bad hebt en je hebt ruimte op de randen, zet er iets leuks op! Zeker als je vaak gebruik maakt van je badmeubel om bij te komen van een drukke dag of om juist lekker te chillen. Daar wil je toch een gezellige badkamer voor hebben? Het geeft de ruimte sfeer en dat wil je als je geniet van een lekker warm bad. Denk hierbij aan kaarsen met een mooie uitstraling en die je ook aan kunt steken als je in bad ligt te dobberen. Hoe leuk staat dat?

Of kies voor een kaars of waxbrander met een lekkere geur, zoals munt of eucalyptus. Op die manier ontspan je ook nog eens én heb je een echt spa gevoel in je eigen badkamer. De geurcombinatie van lavendel en vanille is ook érg lekker.

Verse bos eucalyptus voor een gezellige badkamer

Zelf heb ik altijd een verse bos eucalyptus in mijn badkamer hangen. Deze heb ik met touw bij elkaar gebonden. Als je een lus maakt dan kun je de bos eucalyptus aan je douchestang hangen. Aan zo’n haak waar je douchegordijn ook aan hangt. Eucalyptus is heerlijk voor een frisse boost in de ochtend. Als je dat combineert met een frisse douchegel (ik gebruik deze van Lush) dan heb je helemaal een goede boost te pakken voor een productieve dag. Let op: koop geen gedroogde eucalyptus, want die ruik je niet.

Handdoeken openbergen

Het is handig om je handdoeken op te bergen in de badkamer. Daar kan je een kast voor gebruiken, maar je kan het ook op een andere manier oplossen. Schaf een open kast aan met bijvoorbeeld een lichte houtkleur. Natuurlijk kan het ook onder de douchebak om ruimte te besparen. Vouw de handdoeken dan niet op zoals het er ‘normaal’ uitziet, maar rol ze op. Zoals je dat ziet bij een spa. Zo is je badkamer gezellig inrichten helemaal gelukt!

Je kunt ze dan nog steeds naast elkaar neerleggen én het ziet er gezelliger uit. Zorg ervoor dat je ruimte bovenop leeg is zodat je daar een leuke kunstplant kunt neerzetten. Wat (nep)groen doet het altijd goed en geeft sfeer in je badkamer.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?