digitale producten verkopen

Welke digitale producten kan je verkopen? Ontdek 7 goede opties!

by Mariska

Ben je op zoek naar manieren om online geld te verdienen zonder je hele huis vol te hebben staan met voorraad? Dan is digitale producten misschien wel dé oplossing voor jou! Ze zijn schaalbaar, vragen geen fysieke ruimte, en kunnen keer op keer verkocht worden zonder dat je opnieuw iets hoeft te produceren. Maar welke digitale producten kun je eigenlijk verkopen? In deze blogpost deel ik 7 populaire ideeën die je op weg kunnen helpen. Net als deze digitale gids met daarin meer dan 500 ideeën !

Zelf maak ik gebruik van de PLR Library membership waar maandelijks nieuwe digitale producten worden toegevoegd die je aan kan passen in Canva. Als je lid wordt krijg je met de code MARISKAPLR50 50% korting op je eerst maand- of jaarbetaling.

1. E-books

Een klassieker onder de digitale producten: e-books. Als je iets weet waar anderen van kunnen leren, is dit een geweldige optie. Denk aan een gids over social media marketing, een handleiding voor gezonde recepten of zelfs een zelfhulpboek. Het mooie aan e-books is dat je ze eenmalig maakt en vervolgens zo vaak kunt verkopen als je wilt.

💡 Tip: Zorg voor een aantrekkelijke kaft en duidelijke inhoudsopgave. Mensen moeten meteen zien dat ze waarde krijgen! Guide van e-book naar money making product.

2. Printables

Printables zijn een andere populaire vorm van digitale producten. Dit kunnen to-do lijsten, planners, invulboeken of zelfs kleurplaten zijn. Het leuke aan printables is dat je met weinig middelen een enorm publiek kunt aanspreken. Mensen zijn vaak op zoek naar manieren om hun leven te organiseren en jouw mooie ontwerpen kunnen hen daarbij helpen!

3. Digitale templates

Heb je ervaring met ontwerpen of werk je graag met tools als Canva? Dan zijn digitale templates een geweldige optie! Dit kunnen bijvoorbeeld Instagram templates, CV templates of zelfs PowerPoint-presentaties zijn. Vooral ondernemers, bloggers en freelancers hebben hier veel aan.

4. Online cursussen

Dit is misschien een wat grotere investering qua tijd en moeite, maar online cursussen kunnen zeer winstgevend zijn. Als je een vaardigheid hebt waar anderen van willen leren, zoals fotografie, grafisch ontwerp, of zelfs een talen leren, dan is het maken van een cursus de perfecte manier om je kennis te delen en er geld mee te verdienen.

Om online cursussen te maken kan je gebruiken maken van bijvoorbeeld Huddle of Systeme.io.

💡 Tip: Combineer je cursus met handige video’s, een stappenplan en extra resources om de waarde voor je klanten te vergroten.

5. Stockfoto’s of video’s

Als je een oog hebt voor fotografie of video, kun je je werk verkopen als stockmateriaal. Er is altijd vraag naar hoogwaardige foto’s en video’s voor websites, blogs, social media en marketing. Het mooie is dat één foto of video meerdere keren verkocht kan worden, waardoor je met een kleine portfolio een groot publiek kunt bereiken.

6. Audio en muziek

Ben je goed in muziek produceren of het creëren van geluidseffecten? Ook hier is een markt voor! Denk aan achtergrondmuziek voor video’s, podcasts of reclames. Of wat dacht je van meditatie-geluiden of white noise voor mensen die moeite hebben met slapen? Dit soort audio-producten kunnen een unieke bron van inkomsten zijn, zonder dat je fysieke producten hoeft te maken.

7. Grafische ontwerpen en vectoren

Als je grafisch ontwerper bent, is dit een voor de hand liggende keuze. Grafische ontwerpen, logo’s, illustraties, en vectorbestanden zijn erg gewild bij bedrijven, marketeers en zelfs hobbyisten die op zoek zijn naar unieke content. Je kunt je ontwerpen aanbieden via platforms zoals Etsy, Creative Market of zelfs je eigen website.

Hoe begin je met digitale producten verkopen?

Nu je een idee hebt van welke digitale producten je kunt maken, vraag je je misschien af: hoe begin ik eigenlijk met verkopen? Gelukkig is het opzetten van een digitale winkel tegenwoordig makkelijker dan ooit. Hier zijn een paar stappen om je op weg te helpen:

  1. Kies een platform: Etsy, Shopify, Gumroad en zelfs je eigen website kunnen goede opties zijn om je producten aan te bieden. Elk platform heeft zijn voor- en nadelen, dus kijk goed wat bij jou past.
  2. Maak je product: Het klinkt misschien als een open deur, maar het maken van een kwalitatief goed product is essentieel. Investeer tijd in het creëren van iets waar je trots op bent.
  3. Marketing is key: Zonder marketing geen verkopen! Zorg dat je zichtbaar bent op social media, blogt over je product of zelfs advertenties plaatst om verkeer naar je winkel te leiden.
  4. Bied waarde: Denk altijd vanuit de klant. Welk probleem los jij op met jouw digitale product? Hoe kun je hun leven makkelijker, leuker of productiever maken?
  5. Om betalingen te ontvangen kan je kiezen voor bijvoorbeeld Plug & Pay. Makkelijk betaalpagina’s maken en koppelen met Mollie.

Waar ga jij mee aan de slag?

Digitale producten zijn een geweldige manier om online geld te verdienen, of je nu een creatieve hobbyist bent of een doorgewinterde ondernemer. Of je nu e-books, printables, cursussen of templates verkoopt, het belangrijkste is dat je een product aanbiedt dat waardevol is voor jouw doelgroep. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van digitale producten en ontdek welke mogelijkheden er voor jou liggen!

En de laatste tip: zelf ben ik al 2 jaar lid van het Become Financially Free membership en heb daar veel geleerd. Wil je daar ook meer van weten? Met de code MARISKA50 krijg je 50% korting op je eerste maand- of jaarbetaling van het premium abonnement

*deze blogpost kan affiliate links bevatten

You may also like