4 tips om de levensduur van jouw bank te verlengen

by Mariska

In tegenstelling tot sommige andere producten wordt een bank niet om de haverklap vervangen. Dit komt vooral doordat dit meubel nogal prijzig is. Heb je net een nieuwe bank gekocht? Dan hoop je dat je hier de komende jaren mee vooruit kunt. Mogelijk kun je nog wel wat hulp gebruiken om de levensduur van jouw bank te verlengen. De onderstaande 4 tips komen in dat geval zeker van pas.

Lees ook: Mijn hoekje op de bank in deze koude herfst

1. Ga niet op de bank staan

armchair near table and ottoman
Photo by Emre Can Acer on Pexels.com

Ondanks dat een bank bedoeld is om op te zitten, wordt er behoorlijk vaak op gestaan. Als je even snel een schilderij op wilt hangen boven de bank, ga je er waarschijnlijk op staan. Je hoeft dan niet de hele bank te verplaatsen. Wil je dat jouw bank zo lang mogelijk meegaat? Dan is het belangrijk dat je hier niet op gaat staan. De vering is berekend op verdeeld gewicht en daar is geen sprake van als je op de bank staat. Wanneer je regelmatig op de bank staat – ook al is het maar een paar tellen – moet je jouw bank waarschijnlijk eerder vervangen.

2. Gebruik de armleuning niet als zitting

De gemiddelde bank biedt al snel plaats aan twee à drie personen. Als je een hoekbank hebt, kunnen er waarschijnlijk nog meer mensen op zitten. Heb je veel mensen over de vloer? Dan is er mogelijk niet voor iedereen een zitplaats. Grote kans dat de armleuning dan als zitting wordt gebruikt. Dit is op dat moment misschien een goede oplossing, maar op de lange termijn kun je er spijt van krijgen als de armleuning regelmatig als zitting gebruikt. Zo’n leuning is namelijk niet berekend op zoveel gewicht, waardoor jouw bank het mogelijk eerder begeeft.  

3. Onderhoud je bank regelmatig

Wie de levensduur van zijn bank wil verlengen, doet er goed aan hem regelmatig te onderhouden. Uit ervaring weten wij alleen dat dit nauwelijks gebeurt. Dit komt onder meer doordat mensen niet weten hoe zij dit moeten doen. Gelukkig zijn er verschillende middeltjes te koop die je kunt gebruiken voor onderhoud aan jouw bank. Let er wel op dat je het juiste middel gebruikt, want anders moet je jouw bank mogelijk toch een stuk sneller vervangen.

4. Verf jouw leren bank met leerverf

Heb je een leren bank gekocht en is deze versleten? Dan denk je mogelijk dat je een nieuwe moet kopen. Toch is dit lang niet altijd het geval. Een leren bank verven behoort namelijk tot de mogelijkheden. Als je jouw bank van een likje leerverf voorziet, ziet deze er straks mogelijk weer als nieuw uit. Ga je voor het eerst leer verven? Zorg dan dat je weet waar je aan begint. Als je de klus op de juiste manier aanpakt, kun je mogelijk nog jaren vooruit met jouw ‘versleten’ leren bank.

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?