4 handige accessoires voor bij je camera

handige accessoires camera

Vind je het leuk om te fotograferen? Dan is de kans groot dat je een professionele camera hebt. Als je hier veel gebruik van maakt, word je waarschijnlijk steeds professioneler. In dat geval is de kans aanwezig dat je jouw uitrusting uit wilt breiden. Omdat er talloze accessoires voor camera’s zijn, weet je misschien niet goed welke je wel en niet moet kopen. Daarom helpen wij je hier een handje bij. In deze tekst zetten we namelijk 4 handige accessoires voor bij je camera op een rijtje.

1. Verschillende lenzen als accessoires

Veel professionele fotocamera’s hebben een verwisselbare lens. In het begin gebruik je waarschijnlijk alleen de lens die bij de camera zat, maar na een tijdje wil je misschien een stapje verder gaan. Als je fotografie steeds serieuzer neemt, kun je ervoor kiezen om een extra lens te kopen. Hierdoor ben je in staat om nog mooiere foto’s te maken. Omdat een extra lens niet bepaald goedkoop is, twijfel je misschien of dit iets voor jou is. In dat geval kun je een objectief huren . Hierdoor kun je uitproberen of een extra lens iets voor jou is. Bevalt het? Dan kun je uiteindelijk alsnog besluiten om er zelf eentje te kopen.

2. Geheugenkaarten

Hoe graag je het ook zou willen, fotocamera’s hebben geen oneindig geheugen. Wanneer je veel foto’s maakt, kan jouw camera behoorlijk snel vol zijn. Ben je druk bezig met een fotoshoot? Dan is het niet wenselijk als het geheugen ineens vol zit. Daarom is het verstandig om één of meerdere geheugenkaarten mee te nemen als je met jouw camera op pad gaat. Wanneer het geheugen vol zit, vervang je de volle geheugenkaart simpelweg door een lege. Zodoende kun je binnen de kortst keren weer verder met fotograferen.

3. Stabilizer

Wanneer je foto’s of video’s uit de losse hand maakt, zijn deze misschien niet altijd even scherp. Dit komt doordat je jouw hand tijdens het fotograferen of filmen per ongeluk iets kunt bewegen. Als je dit wilt voorkomen, biedt een statief uitkomst. Omdat een statief nogal groot en onhandig is, vind je dit misschien niet ideaal. Kijk in dat geval eens of een stabilizer iets voor jou is.

Hiermee maak je foto’s of video’s uit de losse hand, maar lijkt het alsof ze met behulp van een statief geschoten zijn. Naast een stabilizer kun je ook voor een gimbal kiezen. Het verschil is dat de camera bij een stabilizer op een mechanische manier gestabiliseerd wordt, terwijl een gimbal dit elektronisch regelt.

4. Cameratas

We sluiten dit overzicht af met een accessoire die eigenlijk iedere fotograaf moet hebben: een goede cameratas. Hierin kun je jouw camera veilig opbergen wanneer je hem niet gebruikt. De buitenkant van zo’n tas is extra stevig, waardoor de kans op schade aan jouw camera klein is als je hem vervoert.

Wil je een cameratas kopen? Koop dan nooit de eerste beste die je tegenkomt. Het is namelijk handig om een tas te kopen waar niet alleen jouw camera in past, maar die ook plek biedt aan de accessoires die je voor jouw camera aan hebt geschaft. Zodoende hoef je niet iedere keer met meerdere tassen te slepen en dat is wel zo makkelijk.