Zo houd je je seksleven leuk en spannend

by Mariska

Seks is niet alleen een kwestie van lust en genot, maar ook van plezier. Mede daarom is het belangrijk dat je je seksleven zowel spannend als leuk houdt. Dit moet niet alleen voor jezelf spannend en leuk zijn, maar ook voor je (bed)partner. Hoe je dit kunt doen? Dit doe je ten eerste door eerlijk tegen elkaar te zijn. Durf open tegen elkaar te zijn, geef aan waar je behoefte aan hebt en geef aan waar je absoluut geen fan van bent. Door goed met elkaar te communiceren, gaan jullie elkaar beter begrijpen.

Lees ook: Erotische verhalen lezen: zo bepaal je wat jij spannend vindt

Probeer nieuwe dingen uit

seksleven spannend houden
Photo by cottonbro on Pexels.com

Een ander prima idee is om nieuwe dingen uit te proberen. Probeer eens een penissleeve uit, nieuwe standjes of probeer elkaar eens op een andere manier te verrassen. Bij het uitproberen van nieuwe dingen is communicatie ook belangrijk. Als jij iets uit wilt proberen, moet je (bed)partner hier uiteraard wel voor open staan. Houd altijd rekening met je (bed)partner en verhef jezelf niet boven hem/haar. Uiteindelijk moet de seks voor jullie beide leuk en spannend zijn.

Extra tip: probeer ook eens nieuwe locaties uit. Je hoeft niet altijd in bed seks te hebben. Je kunt ook eens andere plekjes in huis uitproberen.

Geef elkaar veel aandacht

In de huidige maatschappij zijn we geneigd om allemaal maar heel druk te zijn. Druk met werk en druk met het sociale leven. Blijft er daardoor weinig tijd voor elkaar over? Dan is dit van grote invloed op jullie seksleven. Om jullie seksleven een boost te geven, is het advies om elkaar sowieso veel aandacht te geven. Hierbij gaat het niet alleen om aandacht in bed. Het gaat ook om aandacht in het dagelijkse leven en investeren in elkaar. Door elkaar liefdevolle en positieve aandacht te geven, beleven jullie meer plezier aan de seks.

Tip: leg je smartphone eens weg als jullie een avondje samen zijn. Maak echt tijd voor elkaar vrij en geef elkaar aandacht. Grote kans dat dit avondje op een leuke manier in de slaapkamer eindigt.

Durf te experimenteren

Je leeft maar één keer. Waarom zou je dan geen dingen uitproberen die je altijd al eens hebt willen doen? Probeer daarom te experimenteren, bijvoorbeeld met seksspeeltjes zoals een ball stretcher. Je kunt ook op andere manieren experimenteren, bijvoorbeeld door een extra man of vrouw ‘in te schakelen’.

Bij het experimenteren is communicatie wederom belangrijk. Geef aan wat je wilt en waarom je dit wilt. Juist door het ‘waarom’ aan je (bed)partner uit te leggen, is de kans op een ‘akkoord’ groter. Uiteraard is het hierbij ook weer van belang dat jullie beide achter het experiment staan. Het leven is in ieder geval te kort om saaie seks te hebben. Houd je seksleven spannend!

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?