Welk alarmsysteem is het beste?

welk alarmsysteem is de beste

Een alarmsysteem in huis is iets wat niet iedereen heeft. Het is maar net of je het zelf nodig vindt om je huis te beveiligen met een goed alarmsysteem. Heb je bijvoorbeeld waardevolle spullen in huis? Heb je huisdieren of heb je een andere reden? En dan natuurlijk nog de prangende vraag: welk alarmsysteem is het beste? Ik denk dat dit ook vooral te maken heeft met wat je zoekt, wat de kosten zijn en wat jij belangrijk vindt. Bijvoorbeeld een systeem via de telefoonlijn of een geheel draadloos alarmsysteem?

Beste alarmsystemen

Een alarmsysteem in huis is een fijn idee als je je huis goed wil beveiligen voor personen die er niet thuis horen. Maar ook een brandalarm (of rookmelder) hoort hierbij. Deze is ook sinds juli 2022 verplicht in een woning en is ook super belangrijk.

Bekabeld alarmsysteem

Eigenlijk zegt de naam het al: het systeem wordt aan elkaar verbonden met kabels. Dit type is trouwens ook het meest betrouwbaar, mede omdat het bekabeld zit aangesloten. Het enige punt is dat als er stroomstoring is of de stroom is er om een andere reden af, dan werkt het niet. Maar het bekabelde systeem is wel het meest betrouwbaar en de kostprijs alarmsysteem ligt bij dit systeem ook het laagst.

Draadloos

Draadloos is natuurlijk heel erg fijn, want je zit niet met de kabels door je huis en andere ruimten om ze met elkaar te verbinden. Bij een draadloos systeem zijn het radiogolven die alles met elkaar verbindt. De grote pluspunt voor een draadloos alarmsysteem is dus dat je niet met draden zit, maar er zitten wel wat nadelen aan. Het kan bijvoorbeeld zijn, dat je met Wifi een probleem krijgt met apparaten die op dezelfde frequentie zitten. Ook werkt dit systeem met batterijen en moet je dus goed controleren of de batterijen nog voldoende capaciteit hebben. Zo niet, dan werkt het alarmsysteem ook niet.

Hybride

Ook is er dan nog een hybride alarmsysteem. Dat is een combinatie van een bedraad en draadloos alarmsysteem. Je moet het zo zien: de beveiliging van het systeem werkt vooral via de bekabelde weg, maar je kunt het systeem uitbreiden. De draadloze onderdelen die je normaal zou gebruiken bij het draadloze systeem, kun je dus ook gebruiken bij het hybride alarmsysteem.

Dus de vraag “welk alarmsysteem is het beste?” hangt echt af van de persoonlijke voorkeur en welk systeem je in huis kwijt kunt. Ik kan me voorstellen dat het niet altijd mogelijk is om dingen via kabels in je woning aan te sluiten.

Een kluis

Een systeem in huis is natuurlijk erg fijn, maar denk er ook aan dat je waardevolle spullen in een kluis kan leggen. Dit hoeft niet perse bij je in huis te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een kluis ergens anders onder te brengen. Dat is misschien zelfs nog wel veiliger dan in je eigen huis. Je hoort de meest gekke verhalen en mocht het ooit zover komen dat er iemand je huis binnenkomt die er niet hoort (niet te hopen!), dan zijn je meest waardevolle spullen veilig opgeborgen op een ander adres.

Geverifieerd door MonsterInsights