4 tools die je kunt gebruiken om je website te optimaliseren

by Mariska

Heb je een leuke website of blog? Dan wil je natuurlijk dat deze zichtbaar is in Google en bezoekers aantrekt. Als dit één van je doelstellingen is, dan moet je inzetten op zoekmachine optimalisatie. SEO staat voor Search Engine Optimization. Het is het proces waarbij je een website optimaliseert om zo hoger te scoren in de zoekresultaten. SEO is niet eenvoudig, maar met deze tools kom je al een heel eind.

Keyword tracking – website tool

Een blogger kan niet zonder rank tracking tool. Ons favoriete tool is Semrush. Je kunt er heel wat mee.

Zo kun je er een zoekwoorden analyse mee doen en die zoekwoorden kun je vervolgens gaan monitoren zodat je hun rankings in de SERP (Search Engine Results Page) kunt opvolgen. Je kunt dit tool ook gebruiken om je concurrenten te analyseren op vlak van SEO . Zo kun je hun linkprofiel in kaart brengen en zo opportuniteiten spotten voor je eigen zaak.

Onder de indruk van de vele mogelijkheden? Daar stopt het niet. Met behulp van dit tool kun je ook een SEO-analyse uitvoeren. Verschillende factoren die een impact hebben op je online zichtbaarheid worden dan geanalyseerd. Denk maar aan je meta descriptions, robots.txt file, interne links, headings en de laadtijd van je website. Het is aan jou om deze suggesties correct te interpreteren. Met dit compleet tool haal je gegarandeerd goede SEO resultaten.

Meer weten over Semrush: www.semrush.com

Google Search console/Search Console

Search Console van Google is een ander tool dat je als blogger frequent kunt gebruiken om je website te verbeteren.

Als je bezig bent met inbound marketing dan geeft dit platform je als gebruiker een overzicht van de statistieken van je site en het analyseert de inhoud-prestaties vanuit een technisch oogpunt. Het stelt je in staat om problemen met je pagina’s op te sporen en het helpt je om de pagina’s af te stemmen op de behoeften van je gebruikers. Bovendien is het volledig gratis!

Start hier met Google Search console: search.google.com/search-console

ABC-linkruil groep op Facebook

Een echt tool is het natuurlijk niet. Maar in deze Facebook community kun je terecht om gratis linkjes uit te wisselen met andere bloggers. De ABC-linkruilmethode is een linkbuildingtechniek waarbij twee sites niet naar elkaar verwijzen. Als twee websites voortdurend backlinks ruilen (ook wel een AB-linkruil genoemd), dan worden zoekmachines wantrouwig en gaan ze de kwaliteit van de links lager inschatten.

Sluit je hier aan bij de groep: facebook.com/groups/gratisbacklinks

Website optimaliseren met Screaming Frog

Screaming Frog is een gratis SEO-spider. Het is een overzichtelijk analyseprogramma dat je website scant op fouten. De SEO-spider scant de pagina’s van je website op de voor SEO essentiële punten. Zo weet je exact waar de verbeterpunten liggen! Zo breng je heel eenvoudig duplicate content en indexatie problemen in kaart. Ook on-page ontbrekende informatie zoals headings en schema markup hebben geen geheimen voor dit tool. De gratis versie beperkt zich wel tot 500 URLs per crawl. Heb je een grotere website, dan is het aangewezen om voor de betalende variant te kiezen. Heb je geen budget voor een duur keyword tracking tool waar een website audit in zit? Dan is Screaming Frog zeker een goed alternatief. Voor dit tool betaal je op jaarbasis slechts 185 euro.

Meer weten over Screaming Frog: screamingfrog.co.uk

You may also like

Stuur een mail

Contact opnemen?