Je webshop bekender maken doe je zo

webshop bekender maken

Een webshop bekender maken is vaak wel een goed idee als je bijvoorbeeld net bent begonnen als ondernemer. Je verkoopt een bepaald product of dienst en je wilt natuurlijk dat men weet van jouw webshop. Ik heb een aantal ideeën voor je om je webshop bekender te maken en onder het publiek te brengen. Flyers drukken bijvoorbeeld. Heb je daar al eens over nagedacht? Lees mee!

Een webshop bekender maken kun je op deze manieren doen

Er zijn verschillende manieren om een webshop onder de aandacht te brengen en ondanks dat ik geen webshop heb, heb ik natuurlijk wel een aantal goede tips waar je over na kunt denken. Gezien de samenwerkingen die ik al heb en die er nog aan komen. Here we go!

Flyers bedrukken

Heb je weleens gedacht aan flyers drukken ? Ik denk dat flyers drukken altijd wel positief kan uitpakken. Of je nu sieraden online verkoopt, SEO diensten aanbiedt of bijvoorbeeld kleding verkoopt. Online is het fijn dat mensen je vinden, maar waarom niet mensen in je eigen woonplaats? Je kunt de flyer dan zo aanpassen met de gewenste kleuren, het lettertype dat bij je webshop past en eventueel een mooie foto van wat je te bieden hebt en hoe mensen je kunnen bereiken.

Lees ook: 5 tips voor bloggers die bij de KvK staan ingeschreven

Bloggers en Instagrammers inzetten

Om je webshop bekender te maken kun je er ook voor kiezen om bloggers en/of Instagrammers in te zetten met een redelijk bereik. Dat hangt natuurlijk wel van een paar factoren af. Past de blogger of influencer bij jouw product(en) en heb je dan ook het budget om de grote influencers of bloggers te betalen als zij een tarief rekenen voor reclame. Afhankelijk van het aantal volgers kan dat nog best oplopen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een pakketje met producten op te sturen, maar dan is het niet gegarandeerd dat er iets mee gedaan wordt. Hier zou je wel even research voor moeten doen.

Adverteren op internet

Er zijn natuurlijk ook tal van mogelijkheden om te adverteren op internet. Dit kun je bijvoorbeeld op Facebook doen, Instagram of in Google. Op Facebook kun je sinds kort ook je producten plaatsen die je verkoopt, dus dan heb je daar ook een punt waar mensen kunnen neuzen en overgehaald worden tot verkoop. Op Instagram kun je bijvoorbeeld een of meerdere producten laten uitlichten in een Instagram post (foto) of een Instagram Story. Per advertentiemogelijkheid zijn er weer regels, dus ook daar zul je je in moeten verdiepen om te kijken wat het beste bij je past.

Vraag de koper om een review

Als iemand uiteindelijk iets bij je heeft gekocht, dan kun je natuurlijk vriendelijk vragen of zij een review willen plaatsen over het product, de afhandeling of het geheel. Niet alle reviews zullen positief zijn maar feedback is ook belangrijk. Dan heb je ruimte voor verbetering. En zeg nu zelf; een product met goede reviews wordt wel sneller aangeschaft, denk ik. Zelf is het bij mij vaak wel zo. Als er veel negatieve review zijn dan krab ik mezelf altijd nog even achter mijn oren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *