Wat eet ik in de winter, ik vertel het je!

grilled chicken with vegetables on table

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen dat ik absoluut geen keukenprinses ben. En dat hoeft ook niet als ik alleen woon, vind ik. Mijn 3 katten spreken mij daar gelukkig ook niet op aan, haha. Maar wat eet ik in de winter en wat vind ik ook lekker om in de winter te eten? Ik vertel het in dit artikel. Leuk om daar eens over te schrijven. Het zijn wel allemaal hoofdgerechten, al kun je soep ook onder het kopje voorgerechten wegschrijven.

Lees ook: September stamppot – stamppot ijsbergsla met spekjes

Wat eet ik in de winter precies?

wat eet ik in de winter
Photo by David Abbram on Pexels.com

Erwtensoep

Hoewel ik niet een echte soep fanaat ben vind ik erwtensoep toch wel erg lekker in de winter. De stukjes worst erin en een wat stevigere soep. Dat koop ik dan ook weleens en kan daar dan echt van genieten. Eigenlijk nog meer op het moment dat het sneeuwt of vriest buiten. Dan lekker op de bank onder een deken met de tv aan. Heerlijk! As we speak ga ik het wel weer even halen :)

Boerenkool

Boerenkool vind ik al lekker zo lang ik me kan herinneren. Of het nu een kant en klaar maaltijd is of dat het zelfgemaakt is. Als er een lekker stuk rookworst bij zit (ik heb zo mijn favorieten) en het bekende kuiltje jus in het midden. Heerlijk om er dan doorheen te prakken. Oh en vergeet de spekjes niet door de boerenkool heen! Zó lekker vind ik dat.

Stamppotten

Over het algemeen vind ik stappotten gewoon heel erg lekker. Alleen gekookte aardappelen vind ik helemaal niks, maar door elkaar gestampt vind ik dus wel lekker. Wederom ook met een goede lepel jus. Hutspot bijvoorbeeld of andijviestamppot. Wat is jouw favoriete stamppot?

Spruitjes

Mijn lievelingseten is echt spruitjes. Het liefst eet ik dat gewoon minstens een keer per week! Het liefst eet ik spruitjes ook met gebakken spekjes erdoorheen en nootmuskaat eroverheen. Niet teveel, maar wel gewoon voor de smaak. Weet je wat ook lekker is? Als je er satésaus overheen doet is het nog veel lekkerder. Misschien een gekke combinatie maar geloof me dat het heerlijk is!

Geverifieerd door MonsterInsights