Wat doe jij als je telefoonabonnement afloopt?

person using a smartphone

Iedereen die een abonnement heeft voor een mobiele telefoon, die herkent het waarschijnlijk wel. Als je abonnement afloopt, en vaak al een aantal maanden daarvoor, is je provider zo aardig om je daarop te wijzen. Vaak kun je zelfs al verlengen een paar maanden voor je abonnement inderdaad is afgelopen, en wordt dat je ook nog eens heel gemakkelijk gemaakt. Een simpele druk op de knop, of bevestigend antwoorden als je een telefoontje krijgt van je provider, is doorgaans al voldoende om weer een jaar of twee vast te zitten aan een nieuw abonnement. Heel veel mensen gaan daarop in, en vinden het wel lekker makkelijk dat het verlengen van dit abonnement zo snel kan gaan. Maar wist je dat het verstandig kan zijn om toch eerst een beetje om je heen te kijken? Abonnementen vergelijken is de juiste optie.

Lees ook: iPhone 12 of spiegelreflexcamera, de voordelen!

Ze willen je graag behouden

abonnementen vergelijken
Photo by Cup of Couple on Pexels.com

Telecomproviders zijn dol op vaste klanten. Een abonnement voor een jaar of zelfs twee verzekert hun tenslotte weer van een langere tijd maandelijks inkomsten vanuit een klant. Niet zo vreemd dus dat ze het je zo makkelijk mogelijk maken tegen de tijd dat je abonnement tegen zijn einde loopt en je in aanmerking komt om te gaan verlengen. Ze presenteren het vaak als een feestelijk moment, een fijn iets, een voordeel voor jou, en iets waar je zeker niet te lang mee zou moeten wachten.

Eigenlijk zou daardoor wel een belletje moeten gaan rinkelen. Want als zij zo graag willen dat jij verlengt, dan ben jij vast niet de enige die daar beter van wordt… Even wat andere mobiele abonnementen vergelijken voor je ingaat op de aanbieding van je provider valt dus zeker aan te raden. Het zou zo maar kunnen dat je door over te stappen veel goedkoper uit bent, of meer waar krijgt voor je geld.

Eerst vergelijken, dan pas afsluiten

Ook al is het nog zo makkelijk en verleidelijk om gewoon ervoor te kiezen om te verlengen bij je huidige provider, het is echt beter om even wat onderzoek te doen voor je klakkeloos verlengt. Bekijk even wat andere providers voor hetzelfde bedrag te bieden hebben, of kijk of het product dat je nu afneemt misschien ergens anders goedkoper kan.

Dat kan heel eenvoudig als je gebruik maakt van een prijsvergelijkingssite. Hier kun je op elkaar gelijkende abonnementen met elkaar vergelijken op basis van prijs of waar voor je geld. Je kunt jouw sim only vergelijken met het aanbod van andere providers, en zo zien of je nog steeds op de beste plek zit. Ook andere telefoonabonnementen kun je op deze manier handig onder elkaar op een rijtje zetten, en zo zien welke provider de beste aanbieding of het goedkoopste abonnement heeft. Is dat je huidige provider? Dan kun je met een goed gevoel verlengen. Is het een ander, dan is overstappen waarschijnlijk een beter idee.