Sparen voor je kind? 5 tips

tips om te sparen voor je kind

Het is nog best wel moeilijk om maandelijks wat te sparen en nu de kosten gemiddeld hoger worden. Vooral als je ook nog eens wilt sparen voor je kind. En toch is het belangrijk om regelmatig wat geld opzij te zetten voor de toekomst van je kinderen. Het leven zal niet over een paar jaar veel goedkoper zijn. En aangezien er straks hoge kosten als bijvoorbeeld studiekosten aan zitten te komen of omdat er kosten bijkomen omdat je kind graag op kamers wilt gaan, is het goed om te gaan sparen voor je kind.

Maar hoe doe je dat in deze tijd, wel of niet sparen voor kind? Hoe bespaar je zo veel mogelijk en spaar je maandelijks (Zo bespaar je direct op je gasrekening – Daily Breakfast ) een bedrag voor je kind, zonder dat je zelf erg krap komt te zetten. Met deze tips zou het kunnen lukken.

Een spaarrekening openen

De eerste stap is het openen van een spaarrekening. Bekijk vooral welke de beste spaarrekening kind is. Op deze manier verplicht je jezelf al een beetje om er geld op te storten. Je kan zelf aangeven hoeveel geld je iedere maand wilt sparen, waardoor het iedere maand ook automatisch van de rekening overgeboekt wordt.

Sparen voor je kind met giften

Opa’s en oma’s willen nog wel eens wat geven aan hun kleinkind. Dit bedrag kun je (laten) storten op de spaarrekening van je kind. Het is in principe geld dat je niet zou moeten missen en door het snel te laten storten voorkom je dat het op gaat aan andere dingen als bijvoorbeeld speelgoed.

Maandelijkse tegemoetkomingen

Kinderbijslag en kindgebonden budget zijn belastingtoeslagen die je als ouder kunt ontvangen. Het bedrag (of een gedeelte hiervan) zou je aan de kant kunnen zetten door het op de spaarrekening van je kind te storten. Let er wel op dat de belastingtoeslagen ieder kwartaal uitbetaald worden in plaats van iedere maand.

Inkomstenbelasting

Rond april / mei dient iedereen inkomstenbelasting aan te geven. Het kan goed zijn dat je hierdoor geldt terug krijgt van de Belastingdienst. Ook kan het zijn dat je geld voor je Hypotheek terugkrijgt van de Belastingdienst.

Teruggaven

Tenslotte zou het kunnen zijn (tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend) dat je geld terug krijgt van de energiemaatschappij. Betaal je maandelijks meer dan de kosten voor de energie, dan krijg je geld terug. Dit geld kun je gebruiken voor de spaarrekening van je kind.