Tips voor het vinden van de juiste trouwkleding

bruidskleding weddingspaces

Gefeliciteerd, je gaat trouwen! Nu kan je gaan beginnen met misschien wel het leukste onderdeel van de huwelijksplanning: het vinden van een trouwoutfit. Ga je voor die prinsessenjurk waar je van kinds af aan van gedroomd hebt of is je smaak veranderd? Wellicht zijn er nog andere factoren om rekening mee te houden. Don’t worry! Met deze tips zul je er onweerstaanbaar prachtig uit komen te zien in je bruidskleding.

Say no to the dress

Het is belangrijk dat je bruidskleding kiest die echt bij jou past, het moet immers niet als een verkleedpartij gaan voelen. Voel je je niet comfortabel in een jurk? Een trouwpak is the way to go! Trouwpakken voor vrouwen worden steeds populairder, ze zijn dan ook bijzonder stijlvol en er bestaan ontelbare varianten (maatpak, jumpsuit, broekpak etc.). Of wil je juist wel een jurk en zie je die high heels niet zitten? Hoe leuk is het om op all stars of andere favoriete sneakers te trouwen. Dat is een leuke knipoog en zo geef je je trouwoutfit een leuke eigen draai.

Houd rekening met het seizoen

Het moge duidelijk zijn dat het weer in Nederland zeer onvoorspelbaar is. Er is dus nooit een 100% zekerheid dat de weergoden jullie gunstig gezind zijn op jullie speciale dag. Wel is het alvast verstandig om rekening te houden met het seizoen waarin jullie willen gaan trouwen. Zijn jullie bijvoorbeeld van plan om in juli te gaan trouwen op het strand, kies dan voor een trouwjurk  van een luchtige stof (zoals chiffon). Bruiden die trouwen in de winter kiezen vaak voor een iets meer bedekte jurk, of bijvoorbeeld een mooi bijpassend jasje of een mantel. Mocht je nou echt verliefd zijn geworden op die ene nét iets te blote jurk, pimp dan jouw outfit met een bolero, stola of elegante handschoenen.

Stem de outfit met de trouwlocatie af

Hebben jullie al een idee van het soort trouwlocatie waar jullie de liefde willen bezegelen? Wellicht wil je trouwen in een kasteel en droom jij er al jaren van om het ja-woord uit te spreken in een royal setting. Als dat je droombeeld is dan hoort daar wel een mooie prinsessenjurk bij. Ben je juist van plan om een festivalbruiloft te houden, dan is misschien een jurk die een tikkeltje bohemian is, ook wel heel bijpassend!

I see colour! 

Wie zegt dat een bruidsjurk wit moet zijn? Breng een beetje kleur in je bruiloft! Misschien lijkt het je sowieso leuk om een bepaalde kleur als thema te gebruiken, voor de decoraties en aankleding. Hoe leuk is het als jouw trouwkleding daarmee matcht. Je kunt ook gewoon in een hele mooie gekleurde jurk of een kleurrijk pak trouwen. Misschien trek je het ná je bruiloft dan ook sneller nog eens een keertje aan. Dat is toch ook veel leuker dan een mooi kledingstuk kopen voor maar één dag?

Dat de gasten hun ogen niet van je af kunnen houden als je voor het altaar verschijnt is een ding wat zeker is, als je shined in een outfit waar jij je comfortabel in voelt dan zal dat er vanaf stralen. In jouw bruidskleding!

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook