4 verzekeringen waar je als zzp’er eigenlijk niet omheen kunt

verzekeringen zzp

Dit zijn 4 belangrijke verzekeringen voor ZZP! De laatste jaren is het aantal zzp’ers fors toegenomen. Dit komt vooral doordat je als zelfstandige zonder personeel meer vrijheid hebt dan wanneer je in loondienst werkt. Vergeet alleen niet dat je als zzp’er ook behoorlijk veel moet regelen. Zo is het verstandig om je in te dekken tegen risico’s. Dit doe je door jezelf en je bedrijf te verzekeren. In deze tekst zetten we 4 verzekeringen op een rijtje waar je als zzp’er eigenlijk niet omheen kunt.

1. Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Wanneer je als zzp’er niet kunt werken, komt er geen geld binnen. Je kunt het ongetwijfeld wel een paar dagen uithouden zonder inkomsten, maar het wordt een ander verhaal als dit lange tijd het geval is. Sluit je een arbeidsongeschiktheidsverzekering af? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Je ontvangt dan maandelijks een uitkering als je arbeidsongeschikt bent. De hoogte van deze uitkering hangt af van de mate van arbeidsongeschiktheid en het verzekerde bedrag waar je bij het afsluiten van de verzekering voor kiest. Als je minder dan 25 procent arbeidsongeschikt bent, krijg je vaak geen uitkering.

2. Aansprakelijkheidsverzekering

Naast een arbeidsongeschiktheidsverzekering heb je als zzp’er ook een aansprakelijkheidsverzekering nodig als je het ons vraagt. Hiermee ben je namelijk verzekerd voor schade die je bij anderen aanricht als je aan het werk bent. Zowel zaak- als persoonsschade is verzekerd. Wil jij je verzekeren voor aansprakelijkheid? Dan sluit je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af. Deze verzekering dekt alleen geen schade door beroepsfouten. Als jij dergelijke schade mee wilt verzekeren, sluit je een aanvullende beroepsaansprakelijkheidsverzekering af. Je bent dan onder meer verzekerd voor schade door een verkeerd advies.

3. Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering biedt uitkomst als je juridische hulp nodig hebt. Je draait zelf namelijk niet op voor deze kosten als je zakelijk verzekerd bent voor rechtsbijstand. Veel zzp’ers verwachten niet dat zij juridische hulp nodig hebben, waardoor zij deze verzekering links laten liggen. Toch is de kans groter dan je denkt. Weigert een opdrachtgever je te betalen? Dan biedt een rechtsbijstandverzekering uitkomst. Een jurist kan er namelijk voor zorgen dat je alsnog het geld krijgt waar je recht op hebt.

4. Zakelijke autoverzekering

Heb je een bedrijfsauto gekocht? Dan kun je niet om een bedrijfsautoverzekering heen. Iedere ondernemer die een auto op naam van zijn bedrijf heeft staan, is namelijk wettelijk verplicht om dit voertuig te verzekeren. Je kunt kiezen uit de dekkingen: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. De beste dekking hangt af van de auto en het gebruik ervan. Werk je als zelfstandig koerier? Sluit dan een speciale koeriersverzekering af. Omdat koeriers zich veel op de weg begeven, is de kans op schade relatief groot. Vandaar dat sommige verzekeraars koeriers weigeren. Gelukkig zijn er ook verzekeraars waarbij je als koerier wel een autoverzekering af kunt sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *