3 belangrijkste soorten stedentrips naar Gent

stedentrips gent

Wist jij van deze 3 soorten stedentrips naar Gent? Ben je van plan om binnenkort een stedentrip te boeken, maar weet je nog niet waarheen? Dan vertellen we je graag meer over de veelzijdigheid van Gent. Misschien ben je al van plan om naar Gent te gaan, doe in dat geval inspiratie op voor je reis. Gent is een stad die je van alles te bieden heeft. In Gent kun je de ene dag gezellig shoppen en de volgende dag een prachtige wandelingen maken. Ook kun je hier voldoende historische en culturele uitstapjes maken. We zetten daarom drie populaire soorten stedentrips in Gent op een rij, zo weet je precies wat je hier allemaal kunt beleven. 

Kunst en cultuur

Bezoek je graag musea wanneer je op reis bent? Gent telt namelijk 32 musea waar je een bezoek aan kunt brengen. Van moderne kunst tot klassieke stukken, je kunt in Gent een museum vinden dat aansluit op jouw interesses. Daarnaast kun je in Gent op bijna 200 plekken prachtige street art vinden. ‘s Werelds beste straatkunstwerk van 2022 is hier één van. Deze zijn gratis te bewonderen en zorgen er tegelijkertijd voor dat meer van de stad ziet. Online kun je voor je vertrek de recentste plattegrond opslaan.

Modern gemak en plezier

Een comfortabele treinreis, gezellig shoppen, lekker eten en feestelijk uitgaan: dat klinkt als muziek in de oren voor velen. Ook voor zo’n reis ga je een weekendje weg naar Gent, de stad heeft namelijk meer dan genoeg winkel-, eet- en uitgaansgelegenheden. Zo vind je in het centrum grote winkelketens, maar ook meer dan genoeg gezellige boetiekjes, restaurantjes en cafeetjes. Ook het uitgaansleven in Gent is veelzijdig, van grote clubs tot gezellige stadskroegen en zomer en winter feesten zoals de Gentse Feesten. 

Geschiedenis en architectuur

Meer leren over de historie van een stad en kastelen, kerken en stadsmuren bezoeken; ook dat is een stedentrip in Gent. Loop door Burcht Gravensteen, bewonder de verschillende bouwstijlen van de Sint-Baafskathedraal en maak foto’s van sprookjesachtige taferelen in het oude stadscentrum. Je kunt ook langs de Leie wandelen of genieten van een rondvaart met audiotour, die je vertelt over de historie en architectuur van Gent. Benieuwd naar hoe mensen door de jaren heen leefden? Dan wil je het Huis van Alijn bezoeken. Hier wordt de manier van leven tussen het begin van de twintigste eeuw en vandaag door middel van gebruiksvoorwerpen tentoongesteld. 

Zo is er voor elke toerist meer dan genoeg te ontdekken in Gent en ben je er ook zo. Als je bijvoorbeeld met de trein vanaf Utrecht reist, sta je binnen 3 uur in het centrum van de stad. Zo kun je nog langer genieten van je weekend. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *