Shea Body Butter – The Body Shop

Shea Body Butter – The Body Shop

Oeh, dit is een heerlijk product die ik dus al een tijd in huis heb, maar nooit echt had geprobeerd, tot ik hem tegen kwam afgelopen week. Iedereen is er helemaal weg van lijkt wel, maar ik had er nooit zoveel mee. Maar hallo, toen ik de deksel eraf draaide kwam er een heerlijke geur tevoorschijn! Wow, hoe had ik dit niet kunnen weten? Nu dus wel! Shea body butter van The Body Shop. Een nieuwe favoriet!

Lees ook: The Body Shop shea butter hand cream

Een intensief werkende, romige bodycrème, die gemakkelijk door de huid wordt geabsorbeerd, verzorgend en verzachtend werkt en de huid beschermt tegen vochtverlies, tot wel 24 uur lang. Speciaal voor zeer droge huid.

Shea Body Butter – The Body Shop

the body shop shea body butter

Dit is dan de kleine verpakking van 50ml (48gram) en zat geloof ik in een beautybox die is ook bij Alyssa heb gewonnen. Maar echt, dat ik niet wist dat dit zo lekker was! Ik heb een beetje op mijn handen en armen gesmeerd en blijf er gewoon ook echt aan ruiken. Zo lekker fris ook, heerlijk! De substantie is wat steviger als je hem uit het potje haalt, maar op je lichaam smeert hij heel erg fijn uit en lijkt hij fijn samen te smelten op je huid.

the body shop shea body butter

Links zie je hoe het eruit ziet als ik net het product uit het potje heb gepakt en op mijn hand heb gedaan en rechts zie je hoe het een beetje is uitgesmeerd. Het is een witte / crème kleurige substantie en heel fijn uit te smeren.

the body shop shea body butter

Achterop het product zie je een witte sticker met wat informatie, onder andere dat het niet is om te eten. Joh!? Je ziet rechtsonder een zwart stukje met daarbij een pijl zodat je hem open kunt trekken en er nog meer informatie staat in verschillende talen. Daar staat dat het product geschikt is voor een zeer droge huid en dat je het niet op je gezicht mag smeren.

Ingrediënten

the body shop shea body butter

Aqua (water), Butyrospermum parkii (sheaboter), Cyclomethicone, Theobroma cacao (cacaoboter), Glycerin (glycerine), Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cetearyl Alcohol, Cera Alba (bijenwas), Orbignya oleifera (babassu-olie), Lanolin Alcohol (lanoline-alcohol), Phenoxyethanol, Parfum, Methylparaben, Propylparaben, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Disodium EDTA, Linalool, Coumarin, Alpha-Isomethyl Ionone), Limonene (Fragrance Ingredient), Butylphenyl Methylpropional, Sodium Hydroxide, Citronellol, Citral, Geraniol, Eugenol, Caramel (kleurstof), CI 19140 (kleurstof).

Mijn mening

Ik mag toch blij zijn dat ik dit product heb ontdekt! Wat een heerlijke geur en heerlijke substantie is dit om te gebruiken en je lekker in te smeren na het douchen. Mijn huid is dan ook heerlijk zacht en ben verliefd op de geur. Bij het bekijken van de website van The Body Shop ben ik erachter gekomen dat deze heerlijke geur ook verkrijgbaar is in een douchegel en lip butter. Die wil ik dus ook zeker gaan uitproberen, alleen al om de geur of de smaak van de lip butter!
Op deze link van The Body Shop kun je dit product vinden.

Lees meer:
The Body Shop vanille Chai
The Body Shop shea bestelling
The Body Shop shea butter hand cream
Wild Argan Oil Body Shop body butter & miracle solid oil

Zijn jullie bekend met deze shea body butter van The Body Shop? Of hebben jullie andere favorieten?

Mariska

Bedankt voor het bezoeken en lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Met meest actief ben ik op Twitter, Instagram en Facebook!

15 reacties op “Shea Body Butter – The Body Shop

 1. Ik vind dit echt een super body butter voor mijn benen nadat ze geschoren zijn.
  Gek dat je zegt dat je het niet op je gezicht mag smeren. Mijn vader heeft een hele droge huid en vooral op zijn gezicht. The Body Shop verkoopster had hem zelf aangeraden deze body butter op zijn gezicht te smeren en dat doet hij nu ook dagelijks. Geen droge huid meer en ook geen last omdat het een body butter is! 🙂

  1. Heel vreemd, het staat namelijk echt bij ‘hoe te gebruiken’ zeg maar. Vreemd! Maar als het helpt, dan is het toch goed! 🙂

   1. Ja inderdaad! Ik ben het gaan nakijken en het staat er inderdaad! 🙂 Maar het is hem door de verkoopster aangeraden toen, dat is wat ik zo bizar vind… Maar zoals je zegt, het helpt en dat is goed! 😉

     1. Ja, precies! Het is wel zo dat shea goed is voor je huid, dus vast ook voor je gezicht. Er zit weinig geur aan, in vergelijk met de andere lijnen van TBS. Maar ik zei hem ook eerst van “Ben je zeker dat je dat op je gezicht mag smeren?” 🙂

 2. Deze heb ik ook (ooit gekregen in een van de maandelijkse boxen) maar in tegenstelling tot jou vond ik de geur niet lekker (iets te zoet) maar zijn werking is wel erg goed, ik gebruik hem vooral als voet crème omdat die zo voedend is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.