Shake deze zomer je cocktails met Sherry Wijnen

sherry wijnen cocktail

De zomer is in volle gang en wat is er dan lekkerder dan een heerlijke, verfrissende cocktail in de zon?  Nu zijn er honderden verschillende cocktails, maar wist je dat Sherry wijn de perfecte basis is voor lekkere cocktails? Iedereen kent de naam Sherry, maar heb je al wel eens kennisgemaakt met de veelzijdigheid van deze drank? Perfect als aperitief, in combinatie met bites uit allerlei wereldkeukens maar zeker ook als verfrissende cocktail on the rocks!

Sherry Wijnen bestaan uit een groot assortiment – van de aller droogste tot de aller zoetste. Dit is dan ook waarom sherrywijnen zo perfect en veelzijdig zijn voor cocktails. Elke Sherry Wijn heeft weer andere karakteristieken die goed bij bepaalde distillaten en smaken passen. Zo is de Oloroso, door de uitgesproken aroma van walnoot en gedroogd fruit, bijvoorbeeld goed te combineren met gerijpte distillaten en bijvoorbeeld een kruiden likeur van walnoot, kaneel of drop. De Cream daarentegen heeft een uitgesproken zoete smaak van rijp fruit, zoals vijgen en rozijnen. Deze Sherry Wijn valt bijvoorbeeld goed te combineren met houtachtige en intense distillaten als toffee siroop en koffie likeur

Nu snappen wij dat het lastig kan zijn om zelf een cocktail te verzinnen bij bepaalde combinaties. Daarom hebben wij speciaal voor jullie 2 heerlijke verfrissende cocktail recepten uitgezocht die perfect zijn voor deze zomer, namelijk: Fino & Tonic en Pedro Ximénez Spritz.

Fino & Tonic cocktail

drink with rosemary herb in clear glass
Photo by Vinícius Caricatte on Pexels.com

Fino is goed te combineren met veel verschillende smaken, zoals: citrusvruchten, komkommer, munt, basilicum, ananas, koriander, vlierbloesem en nog vele andere smaken. De Fino & Tonic cocktail is een heerlijke frisse cocktail en is perfect voor een warme zomerdag. Door de combinatie van Fino, tonic, limoen, munt en ijs waan je je in een oase van koelte.

Recept voor 1 cocktail
60 ml Fino
140 ml tonic
1 schijfje limoen
3 munt bladeren
3 ijsblokjes

Bereiding
Bereid de Fino & Tonic cocktail door 60 ml Fino, 140 ml tonic en 3 ijsblokjes in een glas te mengen. Met de limoen en munt blaadjes kun je de cocktail naar wens decoreren.

Pedro Ximénez Spritz met sherry wijn

Pedro Ximénez is een perfecte natuurlijke zoetstof voor cocktails, met een textuur die smaken laat samenvloeien. De PX werk bijvoorbeeld perfect in plaats van rum in een Daiquiri of tequila in een Margarita, maar ook in combinatie met Aperol! Daarom hebben we dé nieuwe Spaanse cocktail voor deze zomer: Pedro Ximénez Spritz!

Recept voor 1 cocktail
30 ml Pedro Ximénez
30 ml Aperol
100 ml Cava Brut
1 schijfje sinaasappel
2 ijskblokjes 

Bereiding
Schenk 30 ml Pedro Ximénez en 30 ml Aperol in een groot wijnglas en voeg 2 ijsblokjes toe. Vul aan met 100 ml Cava Brut, roer voorzichtig en garneer met 1 schijfje sinaasappel

Meer lezen over het maken van cocktails met Sherry Wijnen en welke smaken goed bij welke cocktail passen? Dan is dit artikel leuk om te lezen!

Volg:
Avatar for Mariska
Mariska

Leuk dat je het artikel hebt gelezen! Ik ben catmom van Snowy, Vriendje en Billy en bloggen is het leukste om te doen. Daarnaast ben ik tekstschrijver, content creator en virtual assistent.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook